Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA arasında "Sistemle Köklü Eğitim Projesi" sözleşmesi imzalandığı bildirildi...

İlçe Milli eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, BAKKA'nın 2017 Teknik Destek Programı kapsamında, desteği almaya hak kazanan İlçe Milli eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan "Sistemle Köklü Eğitim Projesi" kabul edildiği belirtildi.

Sözleşmenin, BAKKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Ümran Öztürk Demiray ve Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Öner Akyürek tarafından imzalandığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Proje ile, 21. yüzyılda becerilerine sahip bir nesil yetiştirmek için öğrencilere sorumluluk veren, onları düşündüren, onları küçük yaştan itibaren bilgisayar programlaması gibi teknolojik bilgilerle donatan öğretmen sayısının artması sağlanacaktır.  Bu doğrultuda ilçemizde görevli Fen Bilgisi, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik branşı öğretmenlerine, STEM yaklaşımı ile ilgili bir eğitim verilerek bu konudaki farkındalıklarının arttırılması, bilgi ve becerilerinin geliştirmesi hedeflenmektedir."

Editör: TE Bilisim