Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak işçiler için kura çekimine katılmak üzere Zonguldak'a gelen Bakan Dönmez ve Bakan Selçuk ilk olarak Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ettiler. Ziyaret öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Valilik anı defterini imzaladı ve ardından makama geçildi.
Bakan Dönmez; “Valime teşekkür ediyoruz. 24 Haziran öncesi Cumhurbaşkanımız 1500 işçi alımı sözü olmuştu. Akabinde de hem İŞKUR hem de TTK ortak çalıymayla geretli düzenlemeleri yaptılar. Bu gün itibariyle 1000 kişinin alımı kura ile belirlenecek. İnşallah birkaç ay sonra da kalan 500 kişiyi de istihdam ekmek suretiyle süreci tamamlayacağız. Üretimi de artırmak suretiyle bölgemizide kalkınmayı sağlayacağız. Zonguldak için hayırlı olsun.”
Bakan Zehra Selçuk; “Zonguldakt'a bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Hem yatırımı hem projeleri değerlendirmek üzere buradayız. İstihdama kazandıracak arkadaşları kura ile çekeceğiz. İvme etkisi oluşturmasını planlıyoruz. Cumhutbaşkanımıza 2.5 istihdam sözü var. İnşallah bunu sağalayacağız. Katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”
Editör: TE Bilisim