Zonguldak il Genel Meclisi'nin Kasım ayı 13. birleşimi yapıldı.

Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturma ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başladı.

Gündem maddesinde yer alan, Çaycuma ilçesine bağlı, kayabaşı köyünde gençlerin spor yapabilecekleri bir alan bulunmadığından, mevcutta bulunan alanın gençlerin ve köy halkının spor ve diğer etkinliklerin yapabilecekleri bir alan haline dönüştürülmesi ile ilgili gençlik ve spor ile köylere yönelik hizmetler komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporların görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Gündem dışı söz alan AK Partili meclis üyesi İsmet açıkgöz, "Spor alanında meclis olarak çalışmalar yapıyoruz ancak ben meclisten rica ediyorum gerekli bütçeyi ayırsınlar. Gençlerimizin spor hoca alanları inadına spor yapabilecek sivilleri getirsinler. Bunların sayılarını çoğaltmak önemli değil. Daha kaliteli hale getirmek önemli. Buna ilave olarak söylemek istediğim geçen sene Kozlu'da bir uygulama yaptık. Köylerimizdeki okullara spor malzemesi bırakmıştık.
Gerçekten çok güzel bir uygulamaydı. Çocuklarımız çok sevindi. Meclisteki arkadaşlarımızın sosyal projeleri önem vermelerini istiyorum. İlçelerimizde ki gençlik hizmetleri müdürlüklerimizin saz çalmadan başka başka işleri yok. Bu müdürlükler daha çok amacına uygun olarak kullanılmalıdır. Ben bir meclis üyesi olarak Spor Komisyonu başkanı olarak yaptığı işlerden hiç memnun değilim. Sürekli aynı kişiler seyahate götürülüyor. Köyde taşralarda hiçbir il görmemiş Çocuklarımız varken Şehirden aynı çocukları seyahate getirmek işte doğru bir davranış değil. Bu insanların vicdanını rahatsız ediyor. Bundan sonraki seyahatlerde köy çocuklarını da katarak program yapmalarını öneriyorum. Çanakkale, İstanbul ve Antalya gibi şehirleri görmek bu çocuklarında hakkıdır. Arkadaşlarımızdan diğer meclis yesi arkadaşlarımız da bunların takipçisi olsun" dedi.

Oturum bir sonraki gün ve saatin belirlenmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim