Zonguldak İl Genel Meclisi Mart ayı üçüncü birleşimi İl Genel Meclisi birinci Başkan vekili İsmet Köse başkanlığında yapıldı.

Toplantı, yoklama ve bir önceki oturama ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı.

Gündeme geçilmeden önce kurulacak olan Tekno Park şirketi ile ilgili Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik meclis üyelerini bilgilendirdi.

Gündemin ilk maddesinde yer alan, İl Özel İdaresinde emeklilik nedeniyle boşalan 28 adet sürekli işçi kadrosu ile ilgili VI sayılı sürekli işçi kadro değişikliği cetvelinde unvanları belirtilen sürekli işçi kadrolarının iptal edilmesi hususunun, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin (l) bendi gereğince görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan, Çaycuma İlçesi, Çay Mahallesinde Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 48,69 m² yüzölçümlü 10 pafta, 81 ada 166 nolu parselin Kerim PERKER tarafından satışı talep edildiğinden; söz konusu taşınmazın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre satışının, 5302 sayılı İl Özel İdare Kanununun 7/c ile 10/f maddeleri uyarınca görüşülerek olan bütçe, imar bayındırlık şehir plancılık, iç işleri komisyonlarına havale edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan, Milli Eğitim Müdürlüğü Bütçesinin Gayrimenkul Büyük Onarım Giderleri harcama kaleminde bulunan 75.000,00 TL ödeneğin tenzil edilerek Devrek İlçesi Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları Harcama Kalemine aktarılması hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan, Alaplı İlçesi Gümeli – Erenköy Mahallesi Akçakoyun Mevkinde bulunan taşınmaz,  Gümeli – Fındıkağılı Mahallesi Doğandere Mevkiinde bulunan taşınmazın, Gümeli Kale Mahallesi Pekmezci Mevkiinde bulunan taşınmazların, eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılması ve her türlü sorumluluğun Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olmak üzere tahsisinin; 5302 sayılı Kanunun 6. maddesinin (a) fıkrası ile 10. maddesinin (f) fıkrası uyarınca görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.       

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi ile meclis sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim