"İKİNCİ ÜNİVERSİTE BAKACAKKADI'YA KURULSUN"

TBMM eski başkanı Köksal Toptan, AKM fuaye alanında kendi eserlerinden oluşan sergide Zonguldak'a ikinci bir üniversitenin kurulması gerektiğine vurgu yaptı. Toptan, ikinci bir üniversitenin adresini Bakacakkadı olarak işaret etti.

Toptan konuşmasında;

"Zonguldak'ın geleceği bana göre üniversitelerdir. Bülent Ecevit Üniversitesi inşallah kurulacak ikinci yeni üniversite Zonguldak'ın amiral gemisi olacaktır. İkinci üniversite konusunda benim kafamdaki yer Bakacakkadı'dır. Çünkü orada hazır 900 dönümlük bir alan vardır. Çok güzel bir kampüsü vardır. Ama Ereğli bu konuda çok istekli bunu biliyorum. Bakacakkadı veya Ereğli önemli değil yeter ki ikinci üniversite kurulsun."

"İKİNCİ ÜNİVERSİTE FİLYOS'TA DAHA VERİMLİ OLUR"

Vali Çınar da Zonguldak'a ikinci bir üniversitenin Filyos'a kurulmasının daha verimli olacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

" Sayın bakanımızın sözün üstüne söz olmaz. Ben bir katkıda bulunmak isterim. Türkiye'nin en büyük projelerinden bir tanesi Filyos Endüstri Bölgesi projesidir. Türkiye'nin ve dünyanın belli başlı hem sanayi hem üretim merkezi olacaktır. Aynı zamanda dünyanın belli başlı ticaret merkezlerinden birisi olacaktır. Oraya kendimizi hazırlamak anlamında bir üniversitenin, belki teknolojik ağırlıklı üniversitenin orada kurulması o endüstri bölgesini besleyen endüstri bölgesinden beslenen Türkiye'nin etkili verimli üniversitelerinden biri olabilir."

Editör: TE Bilisim