Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız Perşembe günü yapılacak olan TTK’ya alınacak işçiler için kura öncesi bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak’a geldi.
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız'ın ilk durağı Zonguldak Valiliği oldu. Valilik önünde düzenlenen karşılama törenine Vali Erdoğan Bektaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu katıldı.
Bakan yardımcısı Mithat Cansız, karşılama töreninin ardımdan ilk olarak Valilik anı defterini imzaladı. Ardından Valilik makamında Erdoğan Bektaş’a ziyarette bulundu.
Vali Bektaş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; “Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak bin 500 kişiyle alakalı daha önce bin işçi için yaptığımız prosedürü şimdi sayın cumhurbaşkanımızın verdiği sözü üzere 500 işçi için de aynı prosedür geçerli olacaktır. Bu günde maden ocağına inip madencilerimiz ile iftar yapma şansımız olacaktır. Bunların yaşadığı şartları yerinde görmüş olacağız. Ardından yarında kapalı spor salonunda kura çekimi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak isimler belirlenecektir.”
“HEDEFİMİZ ÜRETİMİ 5 MİLYON TONA ÇIKARMAKTIR”

Bakan yardımcısı Mithat Cansız’da yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü kurumuna kura çekimine işe alınacak isimlerini belirlemek için geldiklerini belirterek şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak’ta miting çalışmaları esnasında bin 500 işçi söz olmuştu. Bu sözün gereğini bundan birkaç ay önce sayın enerji bakanımızın katılımıyla bin kişinin kura çekim yoluyla belirlenmesi tamamlanmıştır. Diğer 500 kısmı da çok kısa sürede ifade edilmiştir. Bu 500 kişilik istihdamın kurasını tamamlamak için buradayız. Bu vesileyle biz bakanlık olarak milli enerji ve maden politikası çerçevesinde yerli kaynaklarımızın hakikaten hiç olmadığı kadar son dönemde çok önem veriyoruz. Yerli kaynaklarımızın başında da yerli linyitlerimiz ve taş kömürümüz geliyor. Buna verdiğimiz bir değerin göstergesi olması babında buraya geldik. Emekçi kardeşlerimiz de deniz seviyesinden 560 metre aşağıda bugün iftar yapmak suretiyle onlar ile bir araya geleceğiz. Diğer yandan biz yiğit potansiyeli itibari ile çok zengin bir ülkeyiz. İki binli yıllarda sekiz buçuk milyar ton linyit rezervimiz son on ila 15 yılda yapılan yeni keşiflerle 20 milyar tona çıkmıştır. Taşkömürü nde Zonguldamız başaknur üstleniyoruz. Ancak biz biz zaman olarak maalesef klorofil değerler veya başka sebeplerle yurtdışından 37 milyon ton kömür İtal ediyoruz. Bizim amacımız başta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun yüksek Kömürlenmi en hızlı en verimli şekilde yer üstüne çıkarmak ve bunu ağzımıi yönde bir hedefimiz var. Yarın mekanize tam mekanize oluşumları bu manada çok önemlidir. Hedefimiz inşallah hem bu mekanizasyon sistemini kurmak hem de ilave istihdamlar yapmak suretiyle şu anda ortalama 1 milyon ton olan yıllık üretimimizi üç ila beş milyon tonlar seviyesine çıkarmak olacaktır.  Özetle Türkiye Taşkömürü ve Üreticeğimiz kömürkömürü miktarı bizim için çok önemlidir. Bu kömürün üretilmesi hem mekanik sistemin alt yapısını kurmak hem de ilave istihdamlarla olacağı için biz bu kura çekimine eşlik etme adına buradayız. Burada planlarımız istikametinde zamanı geldikçe şartlar olgunlaştıkça ilave istihdamlar da önümüzdeki dönemlerde oluşacaktır.
Editör: TE Bilisim