Rektör Çufalı ziyarete ilişkin yaptığı konuşmada; ‘’Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak,  sivil toplum kuruluşlarını Zonguldak’ta kamu ile halkla ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu anlamda Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etmek istedik “ dedi.

‘’34 BİNE YAKIN ÖĞRENCİMİZ VAR’’

Bülent Ecevit Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısı ve yeni bölümler açılacak mı sorusunu yanıtlayan Rektör Çufalı şöyle konuştu; “ Şu anda öğrenci sayımız 34 bine yakın civarındadır. Diğer yandan yeni bölümler haricinde yeni programlar açılıyor. Bununla ilgili Alaplı’da, Çaycuma’da yeni programlar açıldı. Devrek’te Adalet Meslek Yüksek Okulu’na ilk defa bu yıl öğrenci alacağız. Bu talebimiz YÖK tarafından karşılandı. Alaplı ve Çaycuma’da da bazı programlara ilk defa öğrenci alacağız. Süreç devam ettiği için talepler de gelmeye devam ediyor. Daha fazla öğrenci almayı düşünüyoruz. 60’tan fazla ülkeden öğrencimiz mevcuttur. Bu yıl itibariyle 1200’e yakın öğrencimiz var. Önümüzdeki yıl da bu sayıyı artırmayı düşünüyoruz.”

‘’HAVAALANI YURTİÇİ SEFERLERİ ÜNİVERSİTE İÇİN OLUMLU OLACAKTIR’’

Havaalanının açılması, üniversiteye nasıl bir katkı sağlayacak sorusunu yanıtlayan Çufalı; “Üniversitemize önemli katkılar sağlayacaktır. Bir kere öğretim üyesi olarak buraya gelmek isteyenler, ulaşım konusunda havaalanını soruyorlar. Normalde kilometre olarak Ankara ve İstanbul mesafe olarak Zonguldak’a çok uzak değil. Hava yolu taşımacılığı ön plana çıktığı için Türkiye’nin en uzak mesafesi bile 1,5 saat sayılıyor. Bu açıdan bakıldığında uzak olmayan Zonguldak zaman itibariyle uzak gibi görünüyor. Bu nedenle öğretim üyelerinin buraya gelmesinde negatif bir unsurdur. Havaalanı yurt içi seferleri başlayınca, bu bizim için çok olumlu bir hizmet olacaktır.”

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav’da Rektör Mustafa Çufalı’ya ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim