Topaloğlu, yaptığı eleştiride şunları söyledi; 

Bölge Hastahanesi olma iddiası olan BEÜ'de gerek doktor eksikliği, gerekse de hastalara yapılacak cerrahi müdahalelerde kullanılacak malzeme noksanlığı vatandaşın sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır.
Birçok bölümde uzman hekim yoktur. Yada bir tane mevcuttur bu hekim izine gittiğinde yada seminere katıldığında hastalar o hekim gelinceye kadar beklemek zorunda kalıyorlar. Peki bu hastalara bu zaman zarfında bir şey olursa bunun sorumlusu kim olacak.
Birçok birimde doktor azlığı nedeniyle doktorlarla hastalar karşı karşıya gelmekte hekimler bakması gereken hastalardan daha fazla hastaya bakmak zorunda kalmaktadırlar.
Son zamanlarda bizlere malzeme noksanlığı nedeniyle hastaların bekletildiği yada malzeme teminin hastalardan talep edildiği yönünde şikayetler gelmektedir. Bu durum asla kabul edilebilir bir durum değildir. Hastaların sağlığından asla tasarruf edilemez!

Diğer taraftan Atatürk Devlet Hastahanesinde,hem Hekim noksanlığı hem de fiziki mekan açısından çok vahim durumdadır. Bir çok hasta aynı koğuşlarda yatmakta refakat edenlerle birlikte odalarda 10 kişi bulunmaktadır.Burada hasta nasıl iyileşecek.

İktidar 16 Yıldır bu kente diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda hiçbir şey yapmamıştır. Atananlar Koltuk gider korkusuyla hiçbir talepte bulunmamakta , parası olanlar soluğu başka kentlere giderek sorunlarını çözmekte,
Peki bizler ne yapacağız. Verdiğimiz ödediğimiz primlerin karşılığı bu mu ?

Başta Rektörümüz ve Sağlık Müdürüne sesleniyoruz. Kurumlarımızda ki sağlık sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturun. 

"Vatandaşın sağlığı beklemez sağlıktan tasarruf edilemez."

"Bu konuyu dernek olarak takip ediyoruz etmeye devam edeceğiz."

 

Editör: TE Bilisim