Şemsi Denizer Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurula AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve Hamdi Uçar, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve GMİS genel merkez yönetim kurulu üyeleri, MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Hamdi Ayan ve MHP il başkanı Varol Demirköse, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çok sayıda sendika üyesi ve madenci katıldı.

AK Parti Zonguldak milletvekili Hamdi Uçar da yaptığı konuşmada üretmeden, çalışmadan mücadele etmeden geçinmek isteyenlere de asla ve asla hiç kimse prim vermemesi, sahip çıkmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Madencilik sektöründe uzak birisi değilim Benim babam da madenden emekli. bir madenci çocuğu olarak sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Zaman zaman yapılan genel kurullarda yapılan konuşmalarla politize ediliyor Ben bunu politize edilmeye karşıyım. Türkiye Taşkömürü Kurumu bölgemizin ilimizin çok stratejik öneme sahip olan önemli bir kurumudur. herkes Türkiye taşkömürü Kurumu ile ilgili çok önemli ifadelerde bulunuyorlar. AK Parti olarak 16 yıldır iktidardayız ve bu 16 yılda Türkiye taşkömürü Kurumu üzerinden bir çok politik açıklamalar yapıldı. Satılıyor kapatıyor özelleştiriliyor gibi çalışanları da endişeye sevk edecek birçok açıklamalar yapıldı. 2006 yılında 1600 arkadaşımızı 2009 yılında 3000 arkadaşınızı istihdam ettik. Ve şimdi de 1500 arkadaşımız da istihdam edeceğiz. Bir kurumun daha güçlü ve dahası aktif hale gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Bunların dışında kuruma istihdam sağlanıyor mu elbette sağlanıyor. Emekli olan yüzden 5’i oranında ayrıca KPSS ve diğer alanlarda istihdama katkı sağlandı.

Şimdi Bizler bu şehrin sakinleri ve sahipleri olarak TTK’nın hayatta kalması, ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından neler yapılması gerektiğini her zaman bir araya gelerek bunları paylaşıyoruz. Ama ben zaman zaman yaptığın sohbetlerde bir konuyu dile getirmek istedim.1980'li yıllarda kurumdan 40-50 bin kişi çalıştırıldığı söylenir aslında 40-50 bin kişi çalıştırılmadı kurumda istihdam edildi. 1980'li yıllarda 40-50 bin kişi çalışırken yıllık kömür 4-4.5 milyon tondu. Bizim 3000 işçi aldığınız 2009 yılında ise yıllık 2,5 milyon ton üretim vardı. 40-50 bin kişinin istihdam edildiği dönemlerde yıllık üretim 4.5 milyon tondu. Yani kurumun üretiminin artırılması yönünde projeler ve stratejiler geliştirilmemiş. Yani o dönemlerin bugünlerde bir faturasını ödüyoruz. İlimizde madencilik ve enerji sektörü dışında başka sektörleri geliştirmek zorundayız. Sektörleri çeşitlendirmek zorundayız ve bu konuda altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye taşkömürü Kurumu da çalışanların haklarının iyileştirilmesi konusunda bir takım yenilikler yapılıyor. Kurumun ayakta kalması için yapılanlar hepiniz biliyorsunuz. Ama şunu ifade etmek istiyorum. Ayrım gözetmeksizin herkesin bu şehre sahip çıkması lazım. Çalışanları kucaklıyoruz. bu şehir için üreten çalışan herkesi minnetle ve sevgiyle yad ediyoruz. Ama üretmeden, çalışmadan mücadele etmeden geçinmek isteyenlere de asla ve asla hiç kimsenin prim vermemesini, sahip çıkmamasını istiyoruz. Yani insanların hakkını yiyenlerin her zaman karşında olduğumuzu da bilmenizi istiyoruz.“

Editör: TE Bilisim