Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şubesi tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak il Müdürlüğü önünde ‘Hakkımızı istiyoruz' adı altında bir basın açıklaması yaptı.

Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube sekreteri Zuhal Engiz, ek göstergelerin 3600'e yükselmesi, görece kamu çalışanlarının durumlarında bir iyileştirmeye neden olacağını belirterek;

"Yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesinde miting meydanlarında, iktidar tarafından ekonomik vaatlerin birbiri ardına sıralandığını tanık olmaktayız. Kuvvetlerden bir tanesi eğitim öğretim, din hizmetleri ile sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan hemşire ile idarecilerin ek göstergelerinin 3600'e yükselmesi olarak karşımıza çıktı. Kamu çalışanlarının ekonomik ve Özlük haklarında yapılacak düzenlemeler yasa gereği toplu sözleşmeli belirlenmesi gerekirken, seçim vaadi olarak tezahür etti. Gelir ve ücretlerimizdeki biriminin karşılanması için başta sendikamız tarafından yaptığımız ek zam talipleri, toplu sözleşme öne sürülerek dikkate alınmamıştır. Şimdi toplu sözleşmede düzenlenmeyen bir ekonomik vaatle karşı karşıyız.

Memurlar emekli olduklarında, emekli aylıklarına düşüş yaşanmaması için 3600 ek gösterge düzenlemesi kuşkusuz önemlidir. Ancak siyasiler tarafından seçim meydanlarında yapılan bu vaat eksiktir. Ek göstergelerin artışı ile ilgili olarak siyasi iktidar tarafından tanımlanan meslek grupları ile sınırlandırmak eksik bir tanımlamadır. Ayrımcılığı asla kabul etmiyoruz. Yardımcı hizmetler dahil kamu emekçilerinin tümünü 3600 ek gösterge istiyoruz. Ek göstergelerin 3600'e yükselmesi, görece kamu çalışanlarının durumlarında bir iyileştirmeye neden olacak ve bir düzenleme gibi görünse de çalışırken aldığı ücretler bir iyileştirme sağlamayacaktır. 3600 düzenlemesi yapılırken, kamu çalışanının kesinlik artışı nedeniyle gelirin de düşüş olacağından bundan etkilenmesi için taban aletleri da artış yapılması gerekmektedir. Gerek köyde olan gerekse emekli aylığı almakta olan devlet memurlarının mevcut gri maliklerine ve emekliliklerini da eşit ve adil bir artış olabilmesi için taban aylık katsayısında artış yapılması, yapılması düşünülen düzenleme mutlaka eklenmelidir. Taleplerimiz ayrım gözetmeksizin tüm kamu çalışanları 3600 ek gösterge çalışanlar için gelir vergisi diliminin %10'da sabitlenmesi ek ödemelerin artırılması ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılması gerekmektedir."

Editör: TE Bilisim