ZONGULDAK'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK), 16 Eylül 2004'te işten çıkarılan işçi tarafından bıçaklanarak öldürülen maden mühendisi Avni Cinel, ölümünün 13'üncü yılında törenle anıldı.

TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü Asma İşletmesi'nde meydana gelen olayda, maden işçisi Nevzat Aydın işten çıkarılmasından sorumlu tuttuğu Asma İşletme Müdürü Avni Cinel'i, iş çıkışı müessese önünde bıçaklayarak öldürdü. İşletme müdürlüğü önünde Avni Cinel ve tüm görev şehitleri anısına yapılan anıtta, Cinel'in 13'üncü ölüm yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Törene Cinel'in babası 85 yaşındaki Mustafa, eşi 57 yaşındaki Fatma ve kardeşleri Ali ile Ahmet Cinel katıldı. Avni Cinel ve tüm görev şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Türkiye Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Erdoğan Kaymakçı, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Bir daha böyle acı olayların yaşanmaması için bütün gayretleriyle mücadele etmeleri gerektiğini söyleyen Kaymakçı, şöyle dedi:

"Amacı daha iyi bir yaşam olması için çalışan siyaset kurumunun yozlaşması ve sonrasında iş yaşamını etkilemesi sonucunda Avni Cinel kardeşimiz, görevinin başındayken bir işçi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bunun acısını uzun yıllardır çekiyoruz yaşıyoruz. Bundan sonra bu tür kazaların yaşanmaması içinde elimizden gelen her şeyi bütün gayreti göstermemiz gerekiyor. Avni Cinel kardeşlimizi sevgiyle ve özlemle anıyorum. Eşine, çocuklarına, yakınlarına baş sağlığı diliyorum."

TTK Genel Müdürvekli Kazım Eroğlu da işletme müdürlüğü yaparken talihsiz bir olay ile kaybettikleri çalışma arkadaşları Avni Cinel, üzüntüyle andıklarını söyledi. Tören, anıta karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim