Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu (GMİS), 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27. Dönem Genel Seçiminde Milletvekilliğine seçilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz'a tebrik ziyaretinde bulundular.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci başkanlığında TBMM'de yapılan ziyaretlerde GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, GMİS Mali Sekreteri Adnan Tıska, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal hazır bulundu.

24 Haziran 2018 seçimlerinde Zonguldak'tan 2 vekil çıkartan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz'ı TBMM'deki yeni makamlarında ziyaret eden GMİS heyeti, yeni vekillere Vagonlu Madenci heykeli, üzerlerinde vekillerin ismi yazan ve 67 numaralı Zonguldak Kömürspor Forması hediye ettiler.

GMİS Genel Başkanı Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu (TTK) da kapsayan KİT Komisyonu üyeliğine seçilen Yavuzyılmaz'ı tebrik ederek, kurumu yakından tanıyan bir bölge milletvekili olarak görev almalarından dolayı da ayrıca memnunluk duyduklarını ifade etti.

26 dönemde de TBMM'de  Zonguldak'ı temsil eden Demirtaş'a, o dönemde sendika ve maden işçisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Demirci, yeni dönemde de TTK'nın ve bölgenin sorunlarının çözümü için aynı dayanışmayı göstereceklerinden emin olduğunu vurguladı.

 

Editör: TE Bilisim