Kent Merkezinde Kutsal topraklara gitmek için TTK kargo alanında toplandılar. Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün'ün yanı sıra AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan Umre'ye gidecek olanları uğurlamak için geldiler. Kur-an'ı Kerim okunup ardından dualar yapılarak umre adayları aileleriyle vedalaşarak otobüse bindiler.

Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Rabbim Türk Kızılayı aracılığı ile bugün burada 64 kardeşimize yolculuk yapmayı nasip etti. Önce bu umreye gidecek kişilerin hayırlısıyla gidip gelmelerini Rabbim nasip eylesin, tekrar memleketimize dönmeye Rabbim nasip eylesin. Ayrıca bu sürece vesile olan işadamı hayırsever Hamit Özdağ'a da çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Rabbim sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Daha çok daha çok hayır işleri böyle yapmayı nasip etsin. Çünkü Hamit Özdağ hep hayırlı işler yapmayı seviyor ama Bayram hocamızın da dediği gibi 2012 yılında 160 kişi gönderdi yine bir günde 165 kişi gönderiyor Allah ondan razı olsun diyoruz. Biz Zonguldak olarak Türk Kızılay olarak bir işe aracılık yaptık sadece. Yardımcı olduk, isimleri verilecek sadece tek temennimiz o ama hayır işleyen Hamit Özdağ'ın kendisine teşekkür ediyoruz."


Uğurlama törenine katılan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun da şunları söyledi;

"Evet bugün burada Kızılay'ın uzun ve çok kıymetli Zonguldak'ın iş adamı  Hamit Özdağ'ın katkıları ile umreye arkadaşlarımızı gönderiyoruz. Hanımlarınızı, beylerimizi gönderiyoruz. Hepimizin de bildiği gibi İslam'ın 5 şartından biri olan Hac'ın hazırlığıdır umre. İnşallah hayırlısıyla bu vazifeleri yerine getirecekler ve orada kutsal topraklarımızı görecekler. Başta bizler için, Zonguldak için daha sonra Zeytindalında Afrin'de yapılan operasyonla ile ilgili mehmetçiğimizi güvenlik güçlerimizce dönecek olanlara, onlara bu imkanı veren Kızılay'a da teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlısı ile gidecekler gelecekler kutsal topraklarda bizim için de dönecekler diyorum. Kendilerini de bugün burada yolcu ediyoruz Ankara'ya."


Editör: TE Bilisim