Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak araştırmacı Mustafa Mancar, TTK’da madenci Serhat Aksu ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hayrettin Şahin katıldı. 

Düzenlenen seminerde lise ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere yönelik tehlikeli yazılım ve oyunlara karşı bilgilendirme yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Hayrettin Şahin konuşmasında; “Dünyadaki en asil, en savaşçı, en adil milletlerden birinin evlatları olarak neden bu haldeyiz? Hindistan’da ineğe tapanlara giderken acaba bizi tapındıkları inekler var mı? Acaba biz de Tutsi ya da hutu olarak ayırdılar da haberimiz mi yok? Peki bunların anlaşılmasının turizimle ne alakası var? Anadolu medeniyetin beşiğidir. Tarih deyince, turizim deyince akla Mezopotamya ve anadolu geliyor. Avrupa’nın Amerika’nın antik bir tarih yoktur. Müzeleri bizlerden çaldıkları ile doludur. Hal böyleyken Eyfel Kulesi gibi hiçbir sanatsal ve estetik değeri olmayan demir yığını bir koli venedik’in kokan kanalları, domates ve yastık savaşları, Amerika’da yarasaların yuvalarından çıkışı gibi pekçok aktivite de turist çekiyor. Bizim sadece İstanbulumuzla, Antalyamızla dünyanın hiçbir yeri boy ölçüşemez düzeyde iken istediğimiz sayılara bir türlü ulaşamıyoruz. Çünkü kültürümüz yok, çünkü medeniyetimiz yok edildi” dedi.

Editör: TE Bilisim