Avrupa Birliği Bakanlığı nezdinde desteklenen "EUROPA-ORIENT Dostluk ve Barış Rallisi" kapsamında 12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Zonguldak etabı gerçekleştirilecek.

Fransa'nın Strasbourg şehrinden Ürdün'e kadar uzanan yolculukta 15 ülkeden 200 araç ve yaklaşık 500 kişinin katılım sağlayacağı etkinliğin planlaması kapsamında Vali Ahmet Çınar'ı ziyaret eden Ralli Organizasyonu Sorumlusu Nadir Serin, Zonguldak'ta Alaplı-Gümeli Yaylası, Ereğli, Kozlu maden ocağı ve sahili, Zonguldak Merkezi ve Filyos Vadisi'nin gezileceğini ve fotoğraflanacağını ifade etti. Programın Kozlu'da gerçekleşecek bölümünün ise, Kozlu Kaymakamlığı ve Kozlu Belediye Başkanlığı tarafından organize edileceği belirtildi.

Vali Ahmet Çınar ise; Türkiye'nin ve Zonguldak'ın tanıtımının da önemli bir program olacağını ifade ederek, yerel kültürümüzün ve yöresel ürünlerimizin ön plana çıkarılacağını vurguladı, ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.

Ziyaret esnasında Kozlu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, Zonguldak Off-Road Kulübü Derneği Genel Sekreteri Emre Orhan ve Avrupa Birliği Ofisi Yetkilisi S. Ertuğrul Başkoşan hazır bulundu. 

 

Editör: TE Bilisim