Bolu Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Hamza Canbaş ve beraberinde ki 33 kişiden olan kafile Cumartesi günü ilk olarak Asma’da bulunan TTK Eğitim Ocağı’nı ziyaret ettiler.
Bolu’lu fotoğrafçılar ham maden içinde bulunan galeri de fotoğraf çekimi yaptılar, hem de dışarıda bulunan şehit madenci anıtı ile madenci makinelerinin fotoğrafların çektiler.
Bolu’lu fotoğrafçıların oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.
Fotoğrafçılar çok mutlu olduklarını ifade ettiler.
İlk kez Zonguldak’a fotoğraf çekmek için geldiklerini belirten Bolu Fotoğraf ve sanat Derneği Başkanı Hamca Canbaş, “Biz Bolu Fotoğraf ve Sanat Derneği olarak aylık olarak bu şekilde yaktın illere günü birlik geziler yapıyoruz. Bu sefer ki gezimiz de Zonguldak olsun istedik. Hem Zonguldak’ta ki yılardır faaliyet gösteren kömür ocaklarının çalışmalarını görelim ve hem de madenci müzesini görelim istedik. Dolayısıyla farklı mekanlarda fotoğraf çekmeyi kendimize alışkanlık haline getirmek istiyoruz. Çünkü hep aynı mekanları çektiğimiz zaman fotoğraf konusunda köreliyor insanlar. Dolayısıyla farklı yer ve mekanlarda fotoğraf çekmek açısından kendimizi geliştirmek açısından iyi oluyor. Bu yönde de dernek olarak buraya geldik. Arkadaşlarımızın mutlu olduğunu gördük. Bundan sonra Gökgöl mağarasını ziyaret edeceğiz. Bizim için güzel bir gün diye düşünüyoruz” dedi.
Bolu’lu fotoğrafçılar daha sonra maden Müzesi, Gökgöl Mağarası’nı ziyaret ettiler ve akşam üzeride Fener semtinde güneşin batışını fotoğrafladılar.

Editör: TE Bilisim