Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinin Sazköy mevkiinde yer alan Filyos endüstri alanına sahip olacak olan firmaların ve sektörlerin yer alacağı şekilde bir grafiksel döküm hazırlandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'nden alınan 18.01.2018 tarih ve E.252 sayılı yazı ile; 597 hektar büyüklüğündeki Filyos Endüstri Bölgesi'nin kamulaştırılması, halihazırda harita yapımı ve jeolojik-jeoteknik etüt raporu hazırlanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığı bildirilerek, bundan sonraki süreçte bölgede yer alacak yatırımcıların belirleneceği ve söz konusu yatırımcıların ihtiyaçları çerçevesinde imar ve parselasyon planlarının hazırlanması işinin başlatılacağı belirtildi.

Bu çerçevede, Filyos Endüstri Bölgesi'nin potansiyel yatırımcılara tanıtılması amacıyla 14.02.2018 tarihinde İstanbul Sanayi Odası Odakule toplantı salonunda yukarda bahse konu projenin lansmanının yapılacağı belirtilerek, Filyos Endüstri Bölgesinde ekte yer alan sektörler dahilinde  yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların isim, şirket ve iletişim bilgilerinin en geç 02.02.2018 tarihine kadar ilgili Bakanlığa gönderilmesi talep edildi.

Filyos Endüstri Bölgesinde çevreye duyarlı yüksek ve orta yüksek teknolojili sektörler yer alabilir. EUROSTAT (Avrupa İstatistik Ofisi) tarafından hazırlanan Nace Rev 2 Kodlamasına çerçevesinde hazırlanan Teknoloji Sınıflamaları Listesine göre Filyos Endüstri Bölgesinde yer alabilecek sektörler gruplandırıldı.

 

 
Editör: TE Bilisim