Sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan Eren Enerji işçilerinin direnişi devam ediyor. İşçiler bu hafta da Eren Enerji önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşçiler adına konuşan DİSK/Enerji-Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, önümüzdeki hafta Pazartesi (27 Kasım) Eren Enerji önünde direniş çadırı kuracaklarını belirterek "Aymazlığınızı, işçileri nasıl açlıkla terbiye etmeye kalktığınızı bütün Türkiye'ye ilan edeceğiz" dedi.

"Eren Holding'in kapısına dayanırız"

Keskin "Eren işçilerinin haklı taleplerine Eren şirketi üç maymunu oynamaya devam ettiği süreç içerisinde Zonguldak'tan çıkarız yola İstanbul'u yol eyleriz, Eren Holding'in kapısına dayanırız. Haklılığımızı orada da haykırırız. İstanbul'dan Ankara'ya da yürürüz ama bu işin sonunda işimizi almadan asla ve asla geri dönmeyiz. Çünkü biliyoruz, haklı olan biziz, güçlü olan biziz, doğru olan biziz. Yalan söyleyen varsa sizsiniz" dedi.

"Çocuklarımıza ekmek götürmeden ayrılmayacağız"

Eren şirketinin, anayasal haklarını kullandıkları için işçileri işten çıkardığının altını çizen Keskin, işçilerin Eren şirketinin zorbalığına teslim olmayacağını belirtti. Keskin "Bu kapının önünden çocuklarımıza ekmek götürmeden ayrılmayacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim