Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Yeni doğan Bölümü tarafından bu yıl kutlandı. Zonguldak yapılan törende doğduğunda 600 gram olan ve 120 gün küvezde kalan Kerem Köse'ye kep giydirildi. Kutlama programına Bartın'dan da prematüre bebekler ve aileleri de katıldı.

2008 yılından bu yana tüm dünya'da kutlanmaya başlanan Prematüre günü etkinliklerinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Yeni Doğan Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Cumhur Aydemir ve ekibinin organizasyonuyla hastanede kutlandı. Hastane Başhekimi Prof.Dr. Şenay Özdolap, Başhekim Yardımcıları, prematüre doğan taburcu olan bebekler ile aileleri ve Yeni Doğan Yoğun Bakım personeli, Bartın'dan aileler katıldı.

Törende ilk olarak konuşma yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Yeni Doğan Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Cumhur Aydemir, Dünya Prematüre gününün tüm dünyada 2008 yılından bu yana kutlandığını belirtti. Aydemir, "2011 yılından bu yana Türkiye'de de kutlanmaktadır. Üniversite hastanemiz de 4 yıldır bu etkinlikleri yapmaktayız. Burada ailelerimize hoş geldiniz diyorum. Prematüre bebek sorunu ülkemizde gerçekten bir sorun her gün 1,5 milyona yakın prematüre bebek doğmaktadır. Ülkemize yıllık baktığımızda yüzde 10 150 bin bebek doğmaktadır. Sizin bebekleriniz gibi çoğu bin 500 gram'ın altında ve ağır düzeyde yoğun bakım ihtiyacı olan bebeklerden oluşmaktadır. Türkiye'de yıllık prematüre bebeklere baktığımızda Almanya gibi ülkeleri geride bırakmaktadır. Tabi bizimde iş yükümüz artmaktadır. Ama biz o bebeklere bakmaktan da mutluluk duyuyoruz. Prematüre bebek olmak bir süreçtir. Anne karnında başlayan maraton sonra yoğun bakımda sonrasında da 3 yaşına kadar takip edilme sürecidir. Amacımız prematüre bebeklerin doğumunda mutlaka yoğun bakımda tedavi edilmesidir. Hepiniz zor bir süreçten geçiyorsunuz. Bizde bu zor koşullarda sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu iş bir ekip işi ve bizde bu işi başardığımızı düşünüyoruz. Bu zorlu yolculukta hepinize bizim yanımızda olduğunuzdan dolayı teşekkürlerimizi sunarız."dedi.


Daha sonra törende Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Yeni Doğan yoğun bakıma geldiğinde 600 gram olan ve yaklaşık 120 gün küvezde kalan şu anda 8 aylık olan Kerem Köse'ye kep giydirildi.

Ardından prematüre annenin konuşmasından sonra pasta kesimi ve hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle kutlama etkinliği sona erdi.

Editör: TE Bilisim