Kdz. Ereğli'nin elpek bezi Japonya'da görücüye çıktı. Sergi ile Zonguldak'ın ihracatına katkı sağlamak ve Kdz. Ereğli'de el emeği göz nuruyla elpek bezini dokuyan kadınlara da iş imkanı sağlanması hedefleniyor. 

15 yıldır Japonya'da yaşayan Zonguldaklı iş adamı Murat Ensici Japonya'da kurduğu Gelişim Marble And Carpet Co. Ltd. şirketi ile Türkiye'nin el dokuması kilimlerinin ithalatını ve satışını gerçekleştiriyor. Şirketinin el dokuması kilimler konusunda uzmanlaştığını ve bu alanda Japonya'da geniş bir müşteri portföyüne sahip olduğunu belirten Ensici, 15 yıllık birikimini memleketi için de kullanmak istediğini belirtti. 
Bu yönde yaklaşık 5 yıl önce Kdz. Ereğli'den ilk defa elpek bezi ithalatını gerçekleştirdiğini anlatan Ensici, "Ancak işlerimin yoğun olması sebebiyle elpek bezinin tanıtımı ve satışı konusunda gereği kadar zaman ayıramamıştım. Kayıp bir beş yıl oldu. Ancak elpek bezini Japon müşterilerimize tanıtma amacıyla eşimle bir çalışma yaptık. Yaklaşık 6 ay önce eşim ve ben yakın tanıdığımız moda tasarımcısı ile görüşmelerimize başlardık. Japonya'da kaliteli bir pazara ulaşmak için elpek bezinin sadece dokunmuş haliyle değil ayrıca elpek bezinden ne tür ürünler yapılabileceği konusunda bir çok ürün tasarladık. İlk olarak ortaya çıkardığımız çanta ve cüzdanları satarak elpek bezi ürünleriyle birlikte ilk defa sergilemekteyiz. Şirketimizin 15. yıl dönümünde olması sebebiyle elpek bezinin tanıtımına ayrıca bir önem veriyoruz. Memleketimize olan vefa borcumuzu ödemek için elimden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz. Has bel kader 15 yıl içerisinde ülkemizin ve memleketimizin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştık. Ülkemizin imajını en yüksek seviyeye çıkartmak için mücadelemizden vazgeçmedik. Zonguldak'taki yetkili ve ilgililerimiz samimi ve gerçekçi olurlar da memleketimizin tanıtımı için bir taş koyarlarsa bende şahsım ve şirketim olarak üç taş koymaya her zaman hazır olduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu. 
Sergi ise 15-19 Mart 2018 tarihleri arasında Japonya'nın Nagasaki Eyaletinin Ishaya şehrinde gerçekleştirildi. 


Editör: TE Bilisim