Fiat Engelsiz Hareket bilgilendirme etkinlikleri ve test sürüşleri Karadeniz bölgesi turunda!

Türkiye de ilk kez Fiat Engelsiz hareket projesi kapsamında Zonguldak'ta Engelli sürücüler için araçlara özel aparatlar takıldı ve test sürüşü araçları olarak deneme sürüşü imkanı, keyfi ve özgürlüğü yaşatıyor.

 

Fiat Engelsiz Hareket bilgilendirme etkinlikleri hakkında bilgiler veren Fiat Engelsiz Hareket Projesi Danışmanı Adem Kuyumcu şunları söyledi;

" 3 yıldır bu projeyi sürdürüyoruz. Her yıl yaklaşık 50 bin civarında engelli aracı satılıyor. Ama engelliler ne yazık ki test sürüşü yapamıyorlar. Bu bir adaletsizlik, biz sahada olduğumuz sürece böyle bir talep de var o yüzden test sürüşü yapmamız gerekiyor . Mesela engelli vatandaşımız araba alıyor, bir arkadaşı veya bir akrabası arabayı deniyor ve sonra şöyle bir şikayet oluyor 'ben bu arabanın böyle olduğunu bilseydim almazdım' . Ben bir çok otomobil firmasıyla tamamıyla görüştüm . Biz engelliler olarak parasıyla araba alıyoruz ama test sürüşü yapamıyoruz. Test sürüşü aracı istiyoruz. Sağ olsun Fiat bizimle ilgilendi. Dünyanın tek engellilerle test sürüşü yapma imkânı sağlandı. Biz diğer firmalarında örnek olmasını istiyoruz" dedi.

Zonguldak Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Şirin'de Fiat Engelsiz Hareket Projesi hakkında açıklamalarda bulundu;

" Tabi yani teknolojik gelişmeler sonucunda Fiat firmasının bu düzenlemiş olduğu engelsiz hareket ve özel tertibatlı araçlara sürüş noktasında yapılan çalışmayı gerçekten çok beğendim . Biliyorsunuz ki engelli arkadaşlar araç alcakları zaman gidiyorlar aparat yapılcak vs. baya zorluklar yaşıyorlar . Fiat'ın yapmış olduğu bu çalışma diğer araç şirketleri ve firmalara yansıyacağını inanıyorum . Engelli arkadaşlarımızın araç alırken yaşadıkları çoğu sorunu bu şekilde hallolmuş olucak.

 

Fiat Engelsiz Hareket Projesi

Etkinliklerde Engelliler ve yakınlarına ;

-  ÖTV muafiyeti hakkı,

- Yeni motor hacmi değişikliği,

- Yeni aparat takma süreci,

- Sürücü belgesi ve araç alımında Sağlık raporları süreci,

-Vergi dairesi işlemlerinde uygulamalar ve diğer konularda değişen yönetmelikler hakkında bilgiler de veriliyor.

 Fiat Engelsiz Hareket projesi, önemli bir sosyal sorumluluk projesidir.

Her yıl binlerce engelli araç alıyor ancak alacağı aracı test etme imkanı bulamıyordu.

Kullandığı aracı almadan önce test sürüşü yapma imkanı bulamamış, araç değiştirmeden önce farklı araç test etmek isteyen, kullandığı araç dışında farklı araçlarda deneyim kazanmak isteyen Engelli sürücüler, sürücü adayları ve bilgi almak isteyen engelliler ve yakınlarına bu imkanı sağlamış oluyoruz.

Sizleri bu keyifli test sürüşüne ve bilgilendirme etkinliklerine davet ediyoruz..

 

11 Temmuz - Zonguldak Fiat bayii

12 Temmuz - Bartın Fiat Bayii

13 Temmuz - Karabuk Fiat bayii

14 Temmuz - Kastamonu Fiat bayii

16 Temmuz - Trabzon Fiat bayii

17 Temmuz - Giresun ( Liman İçi )

18 Temmuz - Ordu Fiat bayii

 

Editör: TE Bilisim