Genel başkanlığını ünlü sanatçı Haluk Levent'in yaptığı Anadolu Halk ve Barış Platformu Zonguldak temsilciliği tarafından '12 Mayıs Engelliler Haftası' kapsamında açık alanda tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

Anadolu Halk ve Barış Platformu Zonguldak temsilciliği tarafından '12 Mayıs Engelliler Haftası' kapsamında engellilere yönelik yapılan etkinlikte sağır ve dilsizler için sessiz müzik gösterisi yapıldı. İkinci etapta görme engellilerin caddede karşıdan karşıya geçmeye çalışırken yaşadıkları zorluklara dikkat çekilirken diğer yandan yoğun trafikte tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşın karşıdan karşıya geçerken toplumda yaşadıkları zorluklar dile getirilerek farkındalık oluşturuldu.

Zonguldak Ahbap platformu Sanat Kurulu başkanı Tamay Açıkel yaptığı açıklamada;
''Engeller haftasında farkındalık için ahbap platformu olarak bir çalışma düzenledik. Bu etkinliğimizde sessiz müzik yapmaya çalışan arkadaşlarımız işitme engellerin farkındalığını yaratmaya çalışıyor. Bizim niyetimiz burada farkındalık yaratmaktır. İkinci etapta ise görme ve işitme engelli iki arkadaşımız iletişim kurmaya çalıştılar. Son etapta ise tekerlekli sandalye de yaşamak zorunda kalan engellerin zorluklarını anlatmaya çalıştık'' dedi.

Editör: TE Bilisim