Ziyarette Türkiye'nin Enerji politikaları, petrol ve gaz arama çalışmaları ile, güneş ve rüzgar enerjisinde geldiğimiz nokta hakkında Enerji Bakanı Fatih Dönmez bilgilendirmeler yaptı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ‘'dış ticaret açığımızın büyük bölümü enerji ihtiyacımızı karşılamak için yaptığımız alımlardan dolayı kaynaklanmaktadır. Bu bakımdan Enerji Bakanlığımız devletimiz, milletimiz için çok önemli bir kurumdur. Son dönemdeki atılımlarınızı destekliyor, doğru ve güzel işlerinizde her daim bakanlığımızı desteklemeye devam edeceğimizi belirtmek isterim'' dedi.

Ereğli ilçesi Kandilli doğumlu, aynı zamanda madenci evladı olan, zaman zaman bölgemize ziyaretlerde bulunan BBP MKYK üyesi Tolga Aral ziyarette söz alarak, Enerji Bakanı Fatih Dönmez'e şunları söyledi; 
"Sayın Cumhurbaşkanı 5 Haziran'da Zonguldak'ta yaptığı mitingde 2018 senesi sonuna kadar 1000 kişi, 2019 yılında da 500 kişi Türkiye Taş Kömürü kurumuna alım yapılacağını söyledi. Bundan dolayı Büyük Birlik Partisi olarak memnuniyet duyduk.  Zonguldak sürekli göç veren bir şehrimiz ve işsizlik seviyesi oldukça yüksek. Bu işçi alımlarının bir nebze de olsa rahatlama getireceğini görmekteyiz. Ama burada işçi alımlarında işkur'a yapılan başvurular üzerinden alımlar yapılacağından Zonguldak dışı illerden yapılan başvurulardan da işe girişler olabileceğini görmekteyiz. Biz büyük birlik partisi olarak 'insanımızın doğduğu, yaşadığı yerde doyması bakışıyla'  Zonguldak'ta yaşayan, ikamet eden insanların işe alınmasını bu noktada hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Kandilli, Karadon, Üzülmez, Amasra, Kozlu müesseselerine bu bölgede yaşayanların öncelikli olarak işe alınmalarının hakkaniyet açısından da doğru olduğunu düşünmekteyiz'' dedi.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez cevaben ; ‘'bakanlık olarak biz de bu konuda sizin gibi düşünüyoruz, bu durumu aşma noktasında Zonguldak insanına öncelik tanıma hususunda  Çalışma-Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı ile bir çalışma yürütüyoruz. Şimdi sizlerin de bu konuya önem vermeniz ile bu konuyu bakanlık olarak öncelikli gündemimize alacağız'' dedi.

Editör: TE Bilisim