Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Cemile Tatoğlu Anaokulu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile eğitim öğretim ortamlarını zenginleştirmek amacıyla kabul gören 4 Teknik Destek Projesi'nden 2'si tamamlandı. 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destek ve hibelerinden yararlanarak eğitim öğretim ortamlarını zenginleştirmek hedefiyle yola çıkan Cemile Tatoğlu Anaokulu ve Gülşen Utku Anaokulu Müdürü Biray Demirhan Döl ve Projeden Sorumlu Öğretmen Sezgin Balaban'ın katkılarıyla, 2017-18 Eğitim Öğretim yılında 4 Teknik Destek projesi sunuldu ve başarılı oldu. Kdz. Ereğli'de yapılan bu eğitimler; Masal ve Hikâye Anlatıcılığı, Orff Schulwerk Eğitimi-1, Orff Schulwerk Eğitimi-2 ve son olarak Okul Öncesi Dönemde STEM, Kodlama ve Robotik eğitimleri olarak açıklandı. İlan edilen ve Teknik Destek kapsamında yer alan projelerin tüm masrafları Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı. Eğitimlere katılan öğretmenler yeni tecrübeler edinerek, eğitim öğretim ortamlarını zenginleştirecek deneyimler kazandı. Şimdiye kadar gerçekleşen iki eğitimde 70'e yakın katılımcı sertifikalarını aldı. Başarılı olan diğer iki projede ilan edilecek yer ve tarihte önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. 


Ereğli Cam Füzyon ve Seramik Atölyesi kazanıyor 
Cemile Tatoğlu Anaokulu tarafından BAKKA'ya sunulan ‘Cemile Tatoğlu Anaokulu Cam Füzyon ve Seramik Tasarım Atölyesi' projesi de kabul gördü. BAKKA'nın 300.000 TL'ye kadar hibe desteği verdiği proje için alınacak hibe ile Kdz.Ereğli İlçesi'nde kalıcı bir eser olacak ‘Cemile Tatoğlu Anaokulu Cam Füzyon ve Seramik Tasarım Atölyesi' oluşturulacak. Yapılacak tesisten, okul öncesi dönem öğrencileri, engelli bireyler ve kadınlar başta olmak üzere tüm halk faydalanabilecek. 

Editör: TE Bilisim