Faklı belediyecilik uygulamaları ile dikkati çeken Çaycuma Belediyesi bilgi teknolojilerinin kullanımında da önemli mesafeler kat ediyor. Daha önce, vatandaşların, birçok hizmeti belediyeye gelmeden internet üzerinden ya da kiosklararacılığıyla almasını sağlayan Çaycuma Belediyesi, e-belediyecilik alanında dev bir adın atarak imar planını akıllandırdı. Çok yakında faaliyete geçecek uygulama için uzun süre numarataj çalışması yapılarak ilçedeki tüm adresler güncellendi. Belediyenin elindeki bilgilerle kadastro bilgilerininentegrasyonu yapılarak oluşturulan veri tabanı üzerine de imar planı sayısal hale getirildi. Yapılan uygulama ile vatandaşlar ihtiyaç duydukları imar planı bilgilerine harita destekli olarak, web tabanlı platformda internet üzerinden ulaşabilecek, arsalarla ilgili çeşitli sorgulamalar yapabilecek. Sistem üzerinden ada, pafta ve parsele göre aramalar gerçekleştirerek arsanın imar durumu hakkında bilgi sahibi olabilecek.

TÜM İMAR BİLGİLERİNE İNTERNET ÜZERİNDEN ERİŞMEK MÜMKÜN HALE GELDİ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Üzerinde uzun süredir çalıştığımız çok değerli bir hizmeti daha hayata geçiriyoruz. Artık belediyemizin tüm imar bilgilerine internet üzerinden erişmek mümkün olacak. Harita destekli olarak sunacağımız uygulama ile vatandaşlar arsalarını sorgulayarak imar durumu hakkında bilgi alabilecek. Arsa almayı ya da satmayı düşünen vatandaşlarımız, üzerinde konuştukları arsanın taban alanı katsayısı(TAKS), kat alanı katsayısı (KAKS), yapı yerleşim mesafesi, arsanın park, yol vd. kamusal işler için kamuya terkinin olup olmadığı gibi bilgileri bir tıkla öğrenebilecek” dedi.

UYGULAMA ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZIN DA BİR ÜRÜNÜ

Uygulamanın aynı zamanda çok önem verdikleri şeffaf belediyecilik anlayışının önemli bir adımı olduğunu da söyleyen Başkan Kantarcı, “Çaycuma’da her şey gibi imar planı da şeffaf hale geldi. Dileyen herkes, Çaycuma Belediyesi mücavir alanın içindeki her arsanın imar durumu hakkında bilgi sahibi olabilecek. Bu da arsa spekülasyonunun önüne geçilmesini sağlayacak. Yurttaşlar arsa sorgulamak için artık belediyemize gelmek zorunda kalmayacağı için, iş yükümüzü de azaltacak olan uygulama, plan tadilatlarının anında işlenmesi nedeniyle sürekli güncel kalacak. Türkiye’de büyük belediyelerin de kullandığı son derece güvenli yazılım sistemi sayesinde belediyenin her birimi, her türlü güncel bilgiye aynı anda sahip olacakları için, birimler arasındaki farklı uygulamalar da ortadan kalkarak son derece etkin bir hizmet sağlanacak. Başta İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelimiz, yazılım firmamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim