Ülkenin en önemli doğa turizmi merkezlerinden biri olan, bünyesinde çeşit çeşit ağaç ve hayvan türleri barındıran, toplam uzunluğu 6,5 km olan Şeker Kanyonu, doğa sevenlerin hayran kaldığı bölgelerden biri.  İlk 2 kilometresine araçla ulaşılabilinen, geriye kalan son 4,5 kilometresinin tamamen bakir alan olan doğa güzelliklerine şimdi  HES projesi ile göz koydular.

1999 yılında Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından Avrupa'nın biyolojik çeşitlilik açısından en değerli ve acil korunması gereken 100 orman alanı arasına alınan, Türkiye'nin en büyük blok ormanlarına sahip Yenice'de yer alan Şeker Kanyonu'na 2013 yılından bu yana yapılmak istenen HES projesi  uygulama çalışmaları son buldu ve HES katliamı Karabük'e kadar uzandı. Doğu Karadeniz Artvin- Arhavi-Hopa ilçelerinde ki halkın haklı direnişi sonrası HES projelerini Karabük bölgesine kaydıranlar İl Genel Meclisinden gerekli desteği de aldı iddiaları kentte bomba etkisi yarattı.

Bugüne kadar evrak eksiklikleri nedeni ile izin verilmeyen Şeker kanyonu HES projesi için 12 kurum onayı ile ÇED raporu alındığı ve ardından İl Genel Meclisinde yapılan oylamada 3 hayır oyuna karşı 11 evet oyu ile HES projesine izin verildiği iddia edildi.

Yenice'nin turizme açılan kapısı konumunda olan ve doğa tutkunlarının vazgeçilmez yerlerinden biri olan Şeker kanyonuna HES projesi yapılması tamamen doğa katliamından başka  bir şey olmadığını söyleyerek tepkilerini dile getiren yöre halkı, HES projesine karşı gerek sosyal medya üzerinden gerek toplanarak projeye karşı direnişlerini sürdürmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim