Zonguldak Kilimli’de yıllar önce tahsisi yapılan alanda gemi sökümüne başlanma ihtimali tepkilere neden oluyor. Toplumun ve siyasetin hemen hemen her kesiminden tepkiler yükselirken TEMA Temsilcisi Berran Aydan neden istemediklerine ilişkin bir paylaşımda bulundu.
İŞTA O AÇIKLAMA; “Gemi Sökümü Tesisini neden istemiyoruz?
“Gemi sökülürken kimyasallar çıkıyor
Gemi söküm işi denildiğinde aklımıza çok karmaşık işler gelmemeli. Yapılan iş sahile çekilerek karaya oturtulan gemilerin, çoğunluğu deneyimsiz işçiler eliyle ve genelde kaynak makineleri kullanılarak parçalanması. Bu iş esnasında daha önce gemiler inşa edilirken kullanılan tehlikeli ve toksik etkili pek çok kimyasal madde ortaya çıkarak hem işçiler ve hem de çevre sağlığı açısından büyük bir sorun oluşturuyor. Sökülen gemilerden elde edilen metaller tekrar işlenerek ekonomiye kazandırıldığı için önemli bir ekonomik faaliyet olarak görülen ve savunulan bir iş bu. Ama aslında tehlikeli ve toksik etkili pek çok kimyasal çöpün başka ülkelere ihracı söz konusu olan. Dahası, üste para vererek, ton başına 150-200 dolar gibi paralar ödenerek alınıyor bu hurda gemiler.
AB ve ABD'de gemi sökümü yasak
2010 yılı rakamlarına göre dünyadaki gemi söküm işinin yüzde 70’i Hindistan, Bangladeş ve Çin’de yapılıyor. Bu ülkelerden sonra sıralamada Pakistan (%20-22) ve Türkiye (%4-5) geliyor. Geriye kalan iş ise diğer ülkelerde yapılıyor. Ülkemizde her yıl yaklaşık olarak 200 civarında gemi sökülüyor.
Avrupa Birliği ülkeleri, ABD, Kanada, Japonya gibi ülkeler çevre kirliliğine yol açan bu işi 1980'li yıllarda yasakladı. Akdeniz bölgesinde Türkiye'den başka hiç bir ülkede böyle büyük çaplı gemi sökümü işi yapılmıyor artık.
Yasaklama kararlarının en önemli nedenlerinden biri yapılan işin çevre açısından çok ciddi bir kirlilik kaynağı olması. Diğer önemli neden ise işçilik maliyetlerinin çok yüksek olması. İşin aslı bu iş çevre koruma önlemlerinin yetersiz, işçi sağlığını koruyucu ve iş güvenliğini sağlayıcı önlem ve uygulamaların es geçildiği veya yok sayıldığı ülkelerde yapılıyor artık. Dünyada, sökümü yapılan her bir gemi için en az bir işçinin iş kazası sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Sonuç;
Çevre kirleniyor, işçiler ölüyor
Bu tesisi hala Zonguldak'ta istiyor musunuz?”

Editör: TE Bilisim