Dükkânları boşaltmayan 12 esnafın dükkânına zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Duruma tepki gösteren galerici esnafları "Başkan bize terminalin trafiğe aksatmayan yer olduğunu belirtti ama bu sefer bakıyoruz ki burası olmadı başka yere geçin dedi. Çarşıdan bizi buraya İstasyon Mahallesi'ne taşıdı. Sonra da 'terminal içerisindeki dükkânlara yerleşin' dedi. Sonra da 12 dükkânı mühürledi. Asıl sıkıntımız şu; belediye başkanının önerdiği dükkânların her biri harabe içinde, çoğunun kanalizasyonu patlamış ve içine akmış durumda. Biz burada 500 TL kira verirken CHP Belediye Başkanı Bülent Kantarcı söylediği yerlere 3 bin TL kira istedi. Şu an hepimiz mağdur olduk, hepimizin bakmakla sorumlu olduğu ailesi, çocukları var. Elimizden bir şey geliyorsa yapalım. Ama şu 3 gün içerisinde yazılı evrak gönderip hiçbir dükkâna mühür vurulmaz. Yerleşip yaşayın dediği dükkânlarda içler acısı halde. Ben 30 yıllık esnafım ve hayatımda böyle bir belediye başkanı görmedim. Yıllardır dışarıdan araba alırım, hiçbir yerde böyle bir şey duymadım, görmedim. Bize bu konuda yardım ve destek istiyoruz. Yoksa biz daha büyük eylemlere meyil vereceğiz. Biz kaçakçı değiliz, kaçak mal satmıyoruz. Herkesin borcu, harcı var. Dükkân kapatmak, mühürlemek ne demek? Zaman versin bize 5-6 ay gibi. Bize madem oraya geç diyor, düzenleyip yapsın versin" ifadelerini kaydetti. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise her şeyin kanuna göre yapıldığını ifade ederek "Biz Çaycuma'nın her yönüyle planlı bir kent olması için çalışıyoruz. Bunu yaparken de yasal mevzuata sıkı sıkı bağlı kalıyoruz. Biz dahil Çaycuma'da hiç kimse aklına estiği gibi bir iş yapamaz. Ortada yasa var, hukuk var. Oto galerileri ile ilgili bakanlığın yayımladığı çok açık bir genelge var. Orada, ‘Oto galeriler konut olarak kullanılan yerlerin altında olamaz' deniyor. Dolayısıyla mevcut galerilerin birkaçı hariç tamamı bu şarta uyamadığı için ruhsatsız çalışıyor. Biz sorunu çözmek için onlara teklif getirdik. 'Terminal alanını galericiler sitesi haline dönüştürelim, size 1 yılı bedelsiz 10 yıllığına kiralayalım' dedik. Kabul etmediler. Onlarla defalarca görüştük, talepleri doğrultusunda kimi değişiklikler yaparak yine ihaleye çıktık. Yine ihaleye giren olmadı. Arkadaşlar ne bizim talebimizi kabul ediyorlar, ne de kendileri bir çözüm sunuyorlar. Ama görüşmelerimiz halen sürüyor. Ümit ediyorum ki kısa süre içinde birlikte bir çözüm üreteceğiz. Herkesin yasalara uygun şekilde çalışmasını sağlayarak Çaycuma'da bir sorunu daha çözeceğiz" dedi.
Konu ile ilgili Kaymakam Keçeli ile görüşen esnaflar, terminale taşınma kararı alarak hazırlıklara başladı. Galericiler bundan böyle terminal tesislerinde hizmet verecek.

 
Editör: TE Bilisim