Devrek'te Cumhuriyetin 94. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 
Devrek Kaymakamı Yakup Güney makamında protokol sırasına göre tebrikleri kabulünden sonra Hamidiye Anadolu Lisesi Spor Salonundaki programa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilçe Kaymakamı Yakup Güney davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bugün Yüce Türk Milletinin Büyük Devlet adamı Atatürk'ün önderliğinde bir araya gelerek, egemenlik hak ve yetkisini elde ettiği ülke yönetiminde söz ve karar sahibi olduğu ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu Tüm Dünyaya ilan ettiği günün 94. yıldönümüdür. Bugün bu topraklarda yaşayan istisnasız herkesin atasının, dedesinin, nenesinin bu vatan topraklarını kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesi, bir onur, haysiyet ve namus mücadelesi neticesinde, zaferle taçlanan 'Kurtuluş Savaşı' sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 94. yıldönümüdür. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşlunun 94. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz, kanlarını ay yıldızlı bayrağımıza veren aziz şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten duygularla kutlayarak, hepinizi Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde sevgi ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından seslendirilen şiirler, halk oyunları gösterileri ve ödül törenlerinin ardından program sona erdi.
Düzenlenen kutlama etkinliğine; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Yıldırım Yörük, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, daire müdürleri siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim