MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Zonguldak'ta yaptığı mitingde şunları söyledi;

31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine 16 gün kala Zonguldaklı kardeşlerimizle buluşmanın hazzını ve kıvancını yaşıyorum. Bu vesile ile Alaplı'ya, Çaycuma’ya, Devrek'e, Ereğli'ye, Gökçebey'e, Kilimli’ye, Kozlu’ya gönül dolusu selamlarımı gönderiyorum. 
Yüzlerce derinliklerde nafakasını bulan azmin şehridir Zonguldak. Helal rızkını çıkaran, çalışkan ve faziletli insanlarımızın diyarıdır. Zonguldak, Türkiye için üreten; adanmış ve ahlaklı insanlarımızın yöresidir. Siz değerli kardeşlerim ile Zonguldak'ta nefes alan her saygıdeğer vatandaşımızın alayını birden kucaklıyorum. Geleceğiniz huzur ve saadetle dolsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. 
31 mart 2019 mahalli idareler seçimleri Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en önemli seçimlerden birisi olacaktır. 31 mart seçimleri, hem bekamız hem de bereketimiz için tarihi nitelikte bir seçime sahne olacaktır. Şimdi soruyorum sizlere. 31 Mart'ta hazır mısınız? Sandığa gidecek misiniz? 31 Mart’ta sandığa sahip çıkacak mısınız? 31 Mart'ta  Zonguldak'ın makus tarihini değiştirip MHP'ye oy verecek misiniz? Huzur istiyorsanız adres MHP'dir. Güven ve güvence istiyorsanız çare MHP'dir. Zonguldak ağırlıklarından kurtulsun, prangalarından sıyrılsın diyorsanız çözüm MHP'dir. Huzurlarınızda Zonguldak MHP Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan’ı hepinize emanet ediyorum ve 3 hilale desteğinizi bekliyorum.

TTK Zonguldak'ın geçim kaynağı, ekmek teknesidir. TTK'nin kapatılacak durumda olması hiç kabul ettiğimiz birşey değildi. Alın terinizin, emeklerinizin zayi olmasına sessiz duramayız. TTK millidir ve Zonguldak'ın geleceğidir. Kesinlikle sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmamalıdır. Kömürün karasından ekmeğinizi çıkartıyorsunuz. Bu takdir edilecek, hayranlıkla anılacak bir durumdur. Hakkınız olmayan bir şeyi istemiyorsunuz. Sizler çalışarak nefes alıyorsunuz. Yerin altını umutlarınızla aydınlatarak çozuklarınızın rızkını çıkartıyorsunuz. Sonuna kadar helal olsun. Hepinizi kutluyorum.
 Zonguldak'a sahip çıkacak mısınız? Emeğinize sahip çıkacak mısınız? Tertemiz emeğinize sahip çıkacak mızınız? MHP'ye destek verecek misiniz? Size her zaman inanıyorum. Belediye başkan adaylarımızın hepsine kefilim, hepsinin arkasındayım. 

Milletimizin her güzel insanını bir ve eşit gören bir mizaca sahibiz. Hiç kimseyi ayırmıyoruz. Hiç kimseyi dışlamıyoruz. Hiç kimseyi yok saymıyoruz. Bu vatan benim, bu bayrak benim, bu ülke, bu devlet benim diyen her kardeşimle birlikteyiz, aynı geleceğin izindeyiz. Hiç kimsenin kökenine bakmadık. Hiç kimsenin diniyle ilgilenmedik.  Hiç kimsenin siyasi fikir ve ideolojisini mesele etmedik. Biz birlikte Türkiye olduk, biz Zonguldak'ın sevgisinde buluştuk. Milli bekamızı yaşatmanın azim ve definde birleştik. Bunda sözleştik. Zonguldak Cumhur İttifakı kapsamında değilse de Ak Partili kardeşlerimizle biriz, beraberiz. Çünkü biz Cumhur İttifakı’yız. Çünkü biz Türk milletinin var oluş mücadelesinin yılmaz neferleriyiz. Çünkü biz millet ebed, millet devleti ebed, müddetin yılmaz kalesiyiz. 
CHP'ye oy veren kardeşlerim gelin bu mücadeleye sizde katılın. İP'ye gönül veren sizde ortak olun. Zillet ittifakının niyeti iyi değildir amacı temiz değildir . Şimdi soruyorum size Zonguldak'a sahip çıkacak mısınız? Zonguldak için iradenizi gösterecek misiniz? Milli bekamızın yanında duracak mısınız? MHP'ye destek verecek misiniz? Maşallah, Zonguldak MHP'ye gönül vermiştir. 31 mart seçimleri şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Zonguldak beka için, milli karar Cumhur için istikrar diyor. Zonguldak için milli karar, Zonguldak için istikrar diye sesleniyor. Ne mutlu bizlere Zonguldak geleceğe 3 hilalle bakıyor. 
Türk milleti ahlakı ile, anıları ile var oluş ilkeleri ile tarih boyunca adından söz ettirmiş . Hükümdarlığı ve haysiyetini korumayı bilmiştir. En korkunç ölümlere maruz kalmamak için beka diyoruz. Tarihten silinmemek için beka diyoruz. Onurlu hayat, bağımsız gelecek, dik baş için beka diyoruz. Edebiyat ırmağına coşkun nehirler gibi akmak için beka kararındayız. Eğer beka yoksa bağımsızlık yoksa milli varlık zillete düşmüşse ne madenin, ne çıkarılacak kömürün hiç bir önemi yoktur. Beka milli cevherdir. Damarlarımızda asil kandır. Ötüken'den çıktık çıkalı bekamızı bildik. Söğütten yayıldık yayılalı bekamızı korumak için ant içtik. Son yurdumuzu kutlu fethimizin ruhu ile buluşturduk buluşturalı bekadan en ufak taviz vermedik. En küçük geri adım atmadık. Bekamızı muhafaza ettiğimiz için bugün buradayız. Bekamızı müdafaa ettiğimiz için Türkiye Cumhuriyeti’ni muazzam bi mücadele şuuruyla kurabildik. Ancak bekamızı yıkmak istiyorlar. 
15 Temmuz hain darbe teşebbüsü bunun en canlı cani misallerindendir. Terör örgütleri durmak bilmiyor. Emperyalizmin karanlık planlarını icra etmekten vazgeçmiyor. Avrupa parlamentosunun çürük bükümsüz kararını hepiniz duymuşsunuzdur. Avrupa birliği müzakarelerinin askıya alınmasını belirten raporu kabul etmişler. Bize parmak sallıyorlar. Bize aba altından sopa gösteriyorlar. FETÖ'cülerin PKK'lıların tesiriyle Türkiye hakkında değerlendirme yapıyorlar. Türk milleti bu oyunları yutmaz. Türkiye bu zillet ve husumet emellerini sineye asla çekmez. Aslında istiyorlar ki bölünelim.

Editör: TE Bilisim