2001'de Düzce'deki İTO Fabrikasını, 2005'te de İTO Kilit markasını satın alarak Türküye'deki faaileyetlerini yoğunlaştıran Ingersoll Rand, İngiltere'deki iki, İtalya'daki bir fabrikasının üretimini Türkiye'ye kaydırmıştı. Düzce Fabrikasını da EMEA bölgesinin en büyük üretim ve lojistik üssü yapan fabrikada son yıllarda işler yolunda gitmeyince üretimi durdurma kararı alındı. Yılda Molyanlarca Dolar ihracat yapan fabrika aldığı karar ile Türkiye pazarından çekileceğini bugün ilk olarak çalışanlarına açıkladı.

Fabrika işçilerine fabrikanın kapanma kararını Açıklayan Operasyonlardan sorumlu Başkan Yardımcısı; " Bugün itibari ile hem ticari satış hem de ürün operasyonla ilgili faaliyetlerinimizi durdurma kararı aldık. Üretim hemen sona eriyor, ticari ofisler ise 31 Temmuz itibari ile sona eriyor.

Bu bir şirket kararı. bu karar sizlerin yaptığı iş kalitesi ile ilgili değil. Sürekli olarak çoklu stratejik opsiyonları değerlendirmekte ve de Avrupa'daki merkezin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uzun vadeli planın parçası olarak çalışmalarını yürütmektedir.  Tabiki bu değişikliğin sosyal etkisinin farkındadır. Kıdem tazminatı ve  ekstra paketler ile ilgili destek sunulacak. Görüşmenin hemen sonrasında her bir çalışana kıdem tazminatıyla ilgili paket sunulacak. Hem size kıdem tazminatı ve paketle ilgili detaylar anlatılacak hem de sorularınız varsa ellerinden gelen yapılacak. Bu şirket kararı türkiye ile ilgili nihai karardır. Sendikayı da uygun bir şekilde bilgilendirdik. Bugün ilerleyen saatlerde müşteri ve tedarikçilerle temasa geçilecek, detaylı bilgiler paylaşılacak. Bunca yıl verdiğiniz emekler için teşekkür ediyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekonomik şartlar nedeniyle kapatılan firmada 266 mavi yakalı ve 42 beyaz yakalı olmak üzere toplamda 308 çalışanı ise kapanma nedeniyle işte çıkartıldı.

Kaynak: www.duzceninsesi.com.tr

Editör: TE Bilisim