İşçi alımının seçim sonrası veya iptal edilirse tavırlarının çok sert olacağını ve Sendikanın sessiz kaldığına dair çıkan iddiaları da yanıtlayan Demirci şunları söyledi;

“Bugün 4 Ocak 1991 yılındaki yürüyüşün 28. yılını kutluyoruz. Bu nedenle Genel başkanımız Şemsi Denizer’i ve diğer Vefat eden sendikacı arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Sendikanın sessiz kaldığı yorumlarına ben hemfikir değilim. Biz gerekli yerlerde ve gerektiği zaman mücadelemizi veriyoruz. Bu sözün alınmasında en büyük etken siyasilerden önce sendikanın sözüdür. Cumhurbaşkanımızın 1500 işçi sözünü vermesinin bir tane sebeplerinden bir tanesi genel Maden İşleri Sendikası ve Ergün başkanımızdır. 7,8 ay geçmesine rağmen işçi alımı herhangi bir adım atılmadı. Bir karınca kadar yol alamadık. Sağdan soldan Duyduğumuza göre TTK’ da kura toplarının alındığını duyduk. Kura toplarının alınması da bir enteresan. Önemli olan icraat yapılmasıdır. Ben Sayın siyasetçilerimize ve Zonguldak halkına şunu söylemek istiyorum, biz sendika olarak elimizden gelen tüm mücadelemizi veriyoruz.Bunun yukarıya anlatılamaması bizden değil de buradaki milletvekillerine serzenişte bulunmak istiyorum. Sayın milletvekillerimizin bu konuda birazcıkta cefakar olmaları lazım. Seçimler yaklaşıyor şu anda alım olsa 31 Mart’ta yetişir mi yetişmez mi şüphesi var. Yetişmez ise bundan çıkacak sonuçları kendileri düşünsünler. Bunu nasıl algılıyorlarsa o şekil algılasınlar.Biz Sayın cumhurbaşkanımızda bu sözü aldırabilmek için yıllardır mücadele veriyoruz. Cumhurbaşkanı Zonguldak’a geldi ve 1000 + 500 işçi alacağını söyledi. 2018 yılında 1000 işçi 2019 yılında ise 500 işçi alacağını söyledi. Milletvekili Hamdi Uçar’ın yaptığı açıklamaya göre seçimden önce 1000 seçimden sonra 500 diyor. 2018 yılı geçtiğine göre 2019 yılında 1500 işçinin bir anda alınması lazım. Benim şahsi görüşüm budur. Neden böyle konuştuklarını anlamıyorum. Sayın cumhurbaşkanımız da bunu anlatamıyorlar mı ya da bundan haberi yok mu? 31 Mart geliyor. 31 Mart’ta sandıktan ne çıkacağı belli değil. 31 Mart’ta sandıktan ne çıkacağını kimse karar vermesin. Bundan önce yapılan üç seçim gibi iyi diyolog kursunlar. Evet, hayır seçiminde cumhurbaşkanı bize anlattığı bir serzenişte bulunmuştur. 3500 kişi aldık üretim artmadı demişti. 3500 kişi aldı ama 7 ila 8 bin kişi emekli oldu. Bu sayın cumhurbaşkanımıza anlatılmamış. 8 bin kişi emekli olursa tabii ki üretim artmaz. Bunlar göz önünde bulundurularak 31 Mart’tan önce işçi alınması lazım. Hem de 1500 işçi olarak. Ben bunu söylüyorum .”

“İŞÇİ ALINMAZSA TAVRIMIZ SERT OLUR”

31 Mart’tan önce işçi alınması veya iptal edilirse sendika olarak tavrınız ne olur sorusunu yanıtlayan Demirci; “Tavrımız en sert şekilde ve ne gerekiyorsa onu yaparız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü bizim her zaman söylediğimiz sözler var. Sayın cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor enerji bakanımız da bunu söylüyor. Maliye bakanımız Berat beyle bunu söylüyor. Biz yerli üretime geçeceğiz diyorlar. İşçi almadan yerli üretime geçilmez. Zonguldak’ın altında 1 buçuk milyar ton kömür var. Bu kömür işçi ile çıkacaktır. Bunun için işçi alıp yer altındaki kömürün yer üstüne çıkarılması lazım. Bir dolarımız dışarıya gitmesin diye canımız vererek mücadele veriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim