Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak mitinginde  Zonguldak’tan tarifeli uçak seferlerinin başlayacağını duyurdu…

Erdoğan; “Mart’ın ikinci yarısında itibaren inşallah Zonguldak Havaalanına inişler ve uçuşlar başlayacak” dedi.
 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması;

Zonguldak, kara kaşları ferman yazdıran Zonguldak.  Sevgi zincirlerini parçalayıp atan Zonguldak. Ekmeğini taştan çıkartan Zonguldak. Türkiye gelişsin büyüsün diye yıllarca gün yüzü görmeden çalışan fedakar insanların şehri Zonguldak. Ardından ağıtlar yaktığı nice evladını yer altında kaybeden yüreği yaralı Zonguldak. Süleyman şahın, yıldırımın, fatihin yadigarı Zonguldak, istiklal harbimizde Kuvay-i Milli'ye en önde katılan Zonguldak. Seni yürekten selamlıyorum Zonguldak.
Alaplı'yı, Çaycuma'yı, Devrek'i,Ereğli'yi, Gökçebey'i, Kilimli'yi, Kozlu'yu kalbimden selamlıyorum. Kavuşmaktır kısmet diyen Zonguldak, türkü gibi bugün bir kez daha muradımıza erdik size kavuştuk.
Bizim muradımız tek milletimiz ile yol yürümek. Bizim muradımız hep birlikte, milletimiz ile hedeflerimizi gerçekleştirmek olmuştur. Bizim hedefimiz milli iradeyi üstün kılmak, demokrasiyi, hukuku üstün kılmak olmuştur. Seçim tarihine kaldı 26 gün. Gece gündüz çalışıyoruz. Bu seçimde öncelikle belediye başkanlarını seçeceksiniz ama sadece o kadar değil. Bu seçim ile Türkiye'ye kurulmaya çalışan tuzakları birlikte bozacağız. Pür dikkat 31 Mart'ta sandıktan çıkacak sonucu bekliyorlar. Ülkemizin istiklaline, halkımızın işine aşına kast edenler ellerini ovuşturarak bekliyor. Onlar ellerini ovuşturacak ama 31 Mart'ta benim milletim onlara gereken dersi verecek.
Sınırlarımıza teröristlerle, ekonomimize kur ile faiz ile, soframıza vurguncular ile, birliğimize bölücüler ile, beraberliğimize fitne ile saldıranlar şu anda pusuda bekliyor. Yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek bunca benzemezi bir araya getirenler nedir biliyor musunuz? Bunları bir araya getiren bir şey olmalı. Cumhur İttifakı'na ve şahsıma karşı bir araya gelmiş görünüyorlar. Ama asıl bunları bir araya getiren, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaştığında sahip olacağı güçten korkuyorlar. Güya cumhuriyeti kuran partiyi koç başı gibi kullanıyorlar. CHP'nin yanına adı İyi kendi karışık partiyi, bölücü örgütün güdümündeki yapıyı ve ne yaptığını bilmez bir particiliği de katarak millete de cumhuriyetimize de pusu kuruyorlar.
video izletiyor.
Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Şimdi bu konuşan, bölücü terör örgütünün arkasında olduğu malum partinin eş başkanıdır. Ne diyor? Doğuda, güneydoğuda oylar malum HDP'ye, batıda Ak Parti'yi ve MHP'yi çökerteceğiz diyor. Şimdi bunların yanında kim var? Bunların yanında CHP var. Bunların yanında kim var? Sözde İyi Parti var. Kim var? İşte malesef adı Saadet olan saadetsiz bir parti var. Bunu görüyoruz değil mi? Ben CHP'ye, İyi Parti'ye, HDP'ye  gönül veren vatandaşlarımıza sesleniyorum. Vatanda ihanet için bir araya gelen bu 3 partiye oy verecek misiniz? Bu 4'lü çeteye oy verecek misiniz? Ne yapacağız? Hayır demek yetmiyor. Çok çalışacağız. Bunları anlatacağız ki milletimiz gerçekleri görsün.

 
'BİZ KOVALAYACAĞIZ ONLAR KAÇACAK'
Ne diyor? Biz sırtımızı PKK'ya, YPG'ye dayıyoruz diyor. Hale bak; sen onlara dayayıver. Biz de sırtımızı milletimize ve Allah'ımıza dayıyoruz. Sizin keleşleriniz olsa ne yazar, başka şeyleriniz olsa ne yazar. Ne dedim? Sizi Cudi'de inlerinize gömeceğiz, Gabar'da inlerinize gömeceğiz. Hatta Kandil'de inlerinize gömeceğiz. Gömdük mü? Gömüyoruz. F-16'larımızla, İHA'larımızla, SİHA'larımızla bunları çökerttik mi? Daha devam ediyor, nefes aldırmayacağız. FETO'suna da diğerlerine de nefes aldırmayacağız. Biz bunları kovalayacağız onlar kaçacak. Nereye giderlerse gitsinler, arkalarındayız. Benim halkıma bunlar huzursuzluk veremeyecekler. Kovalamaya devam edeceğiz...

 
'31 MART'TA MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKIYORUZ'
Zonguldak 31 Mart'ta milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayret ile memleket işi, gönül işi diyor muyuz? Zonguldak 31 Mart'ta mühürü gönül belediyeciliğine vuruyor muyuz?  Zonguldak merkezde ve ilçelerimizde belediye başkan adaylarımıza sahip çıkıyor muyuz? Zonguldak demek kömür demek. Madencilik demektir. Madencilik alın terinin, emeğin belki de en fazla hissedildiği; bu kelimelerin manasını hak ettiği mesleklerden biridir. Zonguldak ülkemizin en önemli emek şehridir. Burada kazanılan para helal mi helaldir. Sizlerde alın terinizle, yüreğinizle helalinden ekmeğini kazana emekçilerimizsiniz. Emekçinin hakkını gözetmek bizim en önemli görevimizdir. TTK'ya 1500 işçi alınacağı müjdesini burada vermiştik. 2 gün önce gerçekleştirilen kura ile bin kardeşimiz TTK'nın çalışanı oldu mu? Hayırlı ve bereketli olsun .İnşallah kalan 500 kardeşimizin de işlemlerini başlatacak ve yine böyle bir kura çekimiyle onları  kadroya alacağız.
Bir başka önemli konu, Havza-i Fahmiye Kanunu'ndan kaynaklanan ve 1919'dan beri çözülemeyen Zonguldak ve Bartın'da ki tapu sorunu. Hamdolsun bu meseleyi çözmekte bize nasip oldu. Bunu da çözdük. Bu konuda 1986 yılında bir yasa çıktı. Bu yasa Zonguldak'taki kardeşlerimizin yarasına derman olamadı. Biz 2005 yılında bu kanunu değiştirdik. TTK havzasında kadastro çalışması yaparak hak sahiplerini belirledik. Toplam 14 bin mağdur vatandaş olduğunu tespit ettik. Ardından da 14 bin hak sahibine tapularını vermeye başladık. 2/B yasası ile yılda 11 bin 800 vatandaşın başka bir tapu sorununu da çözdük. Şimdi imar barışı ile 57 bin 485 vatandaşımızın sıkıntısını hallettik. Mülkiyet ile ilgili problemleri ortadan kaldırmış olduk. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik.
Gerektiğinde elimizi taşın altına koyduk. Asırlık sorunları milletimiz için çözdük. Biz Zonguldak'ı sadece sevmekle yetinmedik aynı zamanda tarihin en büyük yatırımlarını yaptık.
Zonguldak'a son 17 yılda, 18 buçuk katrilyon liralık yatırım yaptık. Eğitimde şehrimize 1760 adet yeni derslik yaptık. BEÜ'ye 17 fakülte, meslek yüksek okulu ve yüksek okul kurarak büyüttük. Öğrenci sayımızı iki katına çıkartarak 35 bine yükselttik. Yüksek öğrenim öğrencileri için 6 bin 664 kapasiteli yurt binaları açtık. Önümüzdeki yıl Çaycuma'da 1000 kişilik, Kilimli'de 300 kişilik olmak üzere 1300 kişilik yurt açacağız. Sağlıkta 9'u hastaneden oluşan toplam 19 hastane tesisini Zonguldak'a kazandırdık. Bunların içinde 400 yataklı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çaycuma ve Devrek Hastaneleri de bulunuyor.
Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Başka bir yerde asla. Şu anda 400 yataklı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ile birlikte inşaat sürüyor. Kadın Doğum Hastanesini 150 yataklı ek bina ile büyüteceğiz. Zonguldak'ta 4 bin 715 konut projesini hayata geçirdik. 17 yıl önce 3 adet atık arıtma tesisi, şehrin yüzde 26'sına hizmet veriyordu. Bugün 14 adet atık su arıtma tesisi şehir nüfusunun yüzde 72'sine hizmet verir hale geldi. Yakında 8 adet daha atık su arıtma tesisini hizmete sokacağız.
Çaycuma Havalimanı'nda tekrar inişler ve kalkışlar başlayacak. Zonguldak gar binasının tadilatını yaptık. Karabük -Zonguldak tren yolu hattını elektrikli hale getiriyoruz. Bir diğer hat ise Adapazarı Karasu Limanı, Ereğli Limanı, Bartın Limanı demiryolu projesidir. Yapımı devam eden Karasu Liman projesinin devamı olacak bu projenin fizibilite çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki yıl buna başlamayı düşünüyoruz.
15 yıllık Filyos Limanı alt yapı inşaatında yarıya geldik. Durmak yok yola devam. Filyos Limanı projesiyle liman kompleksi hayata geçirilecek. Ben buradan önce Artvin, Rize, Ordu, Samsun'daydım, bugünde sizlerle beraberim. Karadeniz'in çıkış kapısı olacak Filyos Limanı hem boğazların tüm yükünü hafifletecek hem de dış ticaretin güney ve orta doğuya ulaşmasını sağlayacak. Bu limanın alt yapı inşasını gelecek yıl bitiriyoruz. Üst yapıya da 2021'de başlayıp 2023'te burayı hizmete sokacağız. Tüm Karadeniz'in ana hattı Filyos Limanı olacak. 

KILIÇDAROĞLU
Bay Kemal, çiftçi bitti çiftçinin arsalarını elinden aldılar dedi. Bay Kemal ben sana resmi rakamlar ile konuşuyorum sen iftira ile yalan ile konuşuyorsun. O yüzden yargı seni 2.5 milyon ile cezalandırdı. Ondan parayı tahsil ettiğim zaman onları da Mehmetçik Vakfı'na vereceğim. Çünkü Bay Kemal'in mehmetçikler ile alakası yok. Bay Kemal benim mehmetimi, benim ordumu; gidiyor batıya oradaki teröristlere, oradaki terör sevicilere şikayet ediyor. Onlarla beraber fotoğraf çektiriyor. Bunların yandaşlarıyla beraber, YPG ile fotoğraflar çektiriyor. 31 Mart'ta buna dersini vermemiz lazım.
 Kemal Kılıçdaroğlu'nun SGK müdürlüğü dönemki videolarını izletti.

TANZİM SATIŞI
Şimdi bir de bizim hastanelere bakın farkı görüyorsunuz değil mi? Benim milletime; Ayşe'me, Fatma'ma, Ahmet'ime, Mehmet'ime bu hastaneler yakışır. Bay Kemal'in dönemindeki hastaneler değil. Tanzim satışları kurduk ya. Çok rahatsız olmuş, çok kuyruklar olmuş. Bay Kemal onlar yokluk kuyruğu değil varlık kuyruğu varlık. Fırsatçılar senin gibi müfteriler seni gibi işte onlara karşı biz anında hemen bir haftada kurduk ve vatandaşımıza; ucuz, uygun fiyatla sebze meyve getirmeye başladık. Fiyatlar bir anda yarı yarıya indi. 31 Mart'a kadar bu iş düzene girdi girdi. Girmediği takdirde 81 vilayette bunu yaygınlaştıracağız. Vatandaşımıza ucuz yiyecek getireceğiz. Adımlarımızı attık atıyoruz. Biz bu adımları atarken Zonguldak'taki çiftçilerimize toplam 411 bin lira tarımsal destek verdik.
İnşallah sizlerin desteği ile belediyeler ile hizmet çıtasını yukarı taşıyacağız. Biz bunlar söylerken muhalefet ne diyor. Acaba ne yapacak? Ne yaptılar Zonguldak için bunlar? Diğer illerinde ne yaptılar? Şimdi sesleniyorum. Zonguldak, 31 Mart'ta hizmet siyasetimizi tercih ediyor muyuz? Zonguldak, 31 Mart'ta tercihimizi istiklal ve güvenden yana kullanıyor muyuz?  Şehrimizi gönül belediyeciliği ile buluşturuyor muyuz? Allah birliğimizi kardeşliğimizi daim etsin.
Bir kesim var ki hiç çalışmadan çabalamadan oturduğu yerde ahkam keserek, yalan yanlış ifadelerle rakiplerini karalayarak, ülke yönetiminin kendisine verilmesini ister. Ülkemizden muhalefet partilerinden bahsediyorum. Muhalefet partilerinin ülke adına kale alınır iyi bir projesini gördünüz mü?  Kendi koltuk kavgalarını ülkemiz için verdiklerini gördünüz mü? Bize yönelttikleri saldırıların bine biri ülkemizi hedef alan terör örgütlerine yönelik açıklamalarını gördünüz mü? Terör örgütleri ile diz dize kol kola saldırıyorlar. Bir yana FETÖ'yü bir yanına PKK'yı alan, üstelik bunu göğsünü gere gere anlatan bir CHP yönetimi ile karşı karşıyayız. Burada CHP'li adayına dersi vermeyecek misiniz? Terör güdümündeki parti CHP üyelerine destek veriyor. Türkiye'yi ve CHP'yi böyle bir duruma düşürenler 31 Mart'ta hak ettikleri dersi alacaklardır. Her konuda olduğu gibi siyasette yerli ve milli duruşa ihtiyacımız var. Sırtını terör örgütlerine dayayanlar ile siyaset olmaz .Biz bunlara karşı rabiamıza sıkı sıkı sahip çıkacağız.

Editör: TE Bilisim