Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 4 Mart 2019’daki Zonguldak mitinginde; Zonguldak Çaycuma Havaalanının Mart ayının ikinci haftasında seferlere başlayacağını açıkladı ancak bir ay geçmesine rağmen havaalanı yine açılmadı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Cumhurbaşkanı havaalanının açılacağı tarih konusunda yanıltıldı mı?” diye sordu.

ZONGULDAK- 1999 yılında açılan ve yıllık 500 bin yolcu kapasitesi olan Zonguldak Çaycuma Havaalanı’nda, iç hat seferi olmadığı için sadece Almanya’nın Düsseldorf kentine uçuş yapılıyordu. Zonguldak Çaycuma Havaalanı’ndan, sadece Almanya’ya gidip gelinebiliyordu. Zonguldak'tan bir vatandaş uçakla İstanbul'a gitmek isterse ilk önce Almanya'ya oradan da İstanbul'a uçmak zorunda kalıyordu. Bu durumda da toplam uçuş mesafesi 4 bin 246 kilometreye çıkıyordu. Alman Havayolu şirketi iflas edince, bu uçuşlar da sona ermişti. Çaycuma Havaalanı açılışından 20 yıl sonra, artık hiçbir yolcu uçağının inip kalkmadığı atıl bir alana dönüştü.

CHP Zonguldak Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, seferlere açılması yılan hikayesine dönen Zonguldak Çaycuma Havaalanı ile ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi.

Yavuzyılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde; Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mart 2019’daki Zonguldak mitinginde; Mart ayının ikinci haftasında Çaycuma Havaalanı'nın iç ve dış hat uçuşlarına başlayacağı sözünü verdiğini hatırlatarak; bu konuda hala bir gelişme olmamasının gerekçelerini sordu.

“Seçim malzemesi yapılan Çaycuma Havaalanı iç ve dış hat uçuşları bugün itibarıyla hala başlamamıştır" diyen Yavuzyılmaz önergesinde söz verilen ucuşların başlamamasının nedenlerini sordu. "Cumhurbaşkanı ve Türk Hava Yolları A.Ş. arasında Çaycuma Havalimanı iç ve dış hat seferlerinin başlatılması için verilen talimatların uygulanması noktasında bürokratik bir kriz mi mevcuttur?" diye soran Yavuzyılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havaalanının açılacağı tarih konusunda yanıltılıp yanıltılmadığına da cevap aradı.

Yavuzyılmaz Çaycuma Havaalanı'nın akıbeti ile ilgili şu soruların yanıtını istedi:

"1. Zonguldak mitinginde seçim malzemesi yapılan uçuşların, söz verildiği tarihte başlatılmama nedenleri nelerdir?

2. Cumhurbaşkanı, Zonguldak halkına, uçuşların başlamasını geciktirebilecek olası teknik aksaklıkların analizleri yapılmadan mı, tarih konusunda tutamayacağı bir söz vermiştir veya kendisine söz verdirtilmiştir? Cumhurbaşkanı, ilgili bürokratlar tarafından yanıltılmıştır mıdır?

3. Cumhurbaşkanı uçuşların Mart ayının ikinci haftasında başlatılamayacağını bildiği halde mi tarih konusunda söz vermiştir? Bilmeden mi söz vermiştir?

4. Cumhurbaşkanı ve Türk Hava Yolları A.Ş. arasında Çaycuma Havalimanı iç ve dış hat seferlerinin başlatılması için verilen talimatların uygulanması noktasında bürokratik bir kriz mi mevcuttur?

5. Hala başlatılmayan iç ve dış hat seferlerinin hangi tarihlerde ve güzergahlarda başlatılması planlanmaktadır? Böyle bir planlama mevcut mudur?"

Editör: TE Bilisim