BEÜ'ye yeni atanan Rektör Sayın Prof Dr Mustafa Çufalı' ya yeni görevinde başarılar dilemek için aynı üniversite de İletişim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Seyfullah Kara ve önceki TTK Karadon Müessese müdürlerinden Sayın Hayrullah Çakmak ve Uzman Dr. Güneş Genç ile birlikte ziyarette bulunmuş olup bölgemiz için gündeme dair konuları değerlendirdik. Özellikle son yıllarda Zonguldak için her geçen gün daha büyük önem arz eden ve büyüme yolunda hızla ilerleyen üniversitemizin yeni Rektörü Sayın Çufalı bizi makamında kabul etti. Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Üniversite, Zonguldak ve Çaycuma gündemini değerlendirdik. Sayın Prof. Dr. Seyfullah Kara'nın da bölgemize olan hakimiyeti ile de oldukça verimli bir sohbet oldu.
Rektörümüz Çaycuma'ya ayrı bir önem verdiğini ifade ederek birlikte Çaycuma Meslek Yüksek Okulu için daha çok neler yapılabileceği hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Bilindiği üzere Çaycuma bölgemizin geleceği olan Filyos Vadi Projesinin de merkezidir. Çaycuma verimli tarım arazilerini de içinde barındıran bir ilçemizdir. Özellikle manda yoğurdu artık marka haline gelmiştir. Bu açıdan değerlendirildiğinde Çaycuma Meslek Yüksek Okulu da ayrı bir önem arz etmektedir. Özellikle Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu'nun da önemi her geçen gün artmaktadır. Nebioğlu beldemizde de gelecek vaat eden bir tarım lisemiz de mevcuttur. Bu lise 2019/2020 öğretim yılında da ilk mezunlarını verecektir. Muhtemelen 60 civarında mezun olacak olan bu öğrencilerimizin de ilk tercihi bu okulumuz olacaktır. Çünkü bu okuldan ön lisans mezunu olan öğrencilerimizin bölgemizde İş bulmasında çok kolay olacaktır. Bu bilgiler doğrultusunda Sayın Rektörümüz ile değerlendirmeler yaptık. Kendisi bu konuda da gerekli çalışmalar yapmaktadır. Geleceğimizin önemli bir bölümü olan Gıda ve Tarım Meslek Yüksek Okulu'nun bölgemizin ufkunu açacağını ve insanımıza iş kapısı olacağı aşikardır. Bu okulumuza verdikleri önem için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı' ya çok teşekkür ederiz.
Ayrıca dernek olarak yaptığımız faaliyetlerden bir tanesi olan Kariyer Günleri kapsamında "BIR ZAMANLAR BENDE " Projesi ile ilgili bilgiler de verdik. Bölgemiz ile ilgili Üniversitemizle birlikte projeler yapmaya da hazır olduğumuzu ifade ettik.
Ziyarette gösterdikleri ilgiden dolayı Sayın Çufalı'ya çok teşekkür ederiz.

Editör: TE Bilisim