Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın, 38 sayfalık faaliyet ve denetim raporlarını okumasının ardından zaman zaman CHP’li meclis üyeleri ile arasında gerginlik de yaşanmıştı.
Dün yaşananları ve faaliyet raporunu değerlendiren CHP’li Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, yoğun bir gün yaşandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün yoğun bir gündem yaşadık. Zonguldak halkını, esnafını, ulaşımı yakından ilgilendiren önemli maddeler vardı. Her ne kadar denetim ve faaliyet raporunu konuşuyor olsak da bu meclisin tarihe geçirecek maddelerin olduğu gerçeği de vardı. Biz özellikle insanların ihtiyaçlarının covid süresinde oluşan sorunların çözülmesi konusuydu. AK Parti grubu bizim dönemimizde 12 ay çalışacağız demişti ama bu dönem Ağustos ayını tatil yaptılar.”
‘BİZ SIKILIRIZ ZANNETTİLER’
Halkın önceliklerinin meclise yansımadığını iddia eden Kayınova: “Faaliyet raporu yaklaşık 2 saat tartışıldı. Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Belediye Meclisi şu anda halkın birinci önceliklerini yerine getirme çabası içinde değil. Halkın gündemi değil, kendi gündemi. Haziran ayında gündeme gelen küçük sanayi sistemi bunun en açık örneğidir. Başkan Alan raporları bir buçuk saatte okudu. Sanıyorum biz ayrılırız, sıkılırız, konuşmayız beklentisi mi vardı, bilmiyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim