Çevre Şehircilik Bakanlığı, ülkenin dört bir yanında kurduğu istasyonlarla tüm illerin hava kalitesini takip ediyor ve kaydedilen verileri ise Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı sisteminden canlı olarak paylaşıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  Ereğli'de 1, Çatalağzı'nda 1 ve şehir merkezinde 1 olmak üzere, Zonguldak hava kalitesini 3 istasyon üzerinden takip ediyor.

Ereğli'de PM10 verileri yok
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı verilerine bakıldığında, Ereğli ilçesinde yer alan istasyon verilerinde, havadaki gözle görülmeyen partikül maddelerinin oranının yer aldığı PM10 verilerinin kaydedilmediği görülüyor. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın da bulunduğu Ereğli'de Çevre bakanlığı verilerinde PM10 ölçümlerinin yer almaması, kamuoyunda endişeye yol açarken, insanların devlete olan güvenlerinin de sarsılmasına neden oluyor.

Bakanlık verilere müdahale mi ediyor?
Ereğli ilçesindeki hava kalitesi ölçümlerinde, son 10 gündür PM10 verilerinin yayınlanmamsı ve hava kalitesinin sürekli ulusal üst değerlerin altında seyretmesi insanların kafasında soru işaretlerinin belirmesine neden oldu. Zonguldak'taki diğer 2 istasyonda PM10 verileri açılanırken, Ereğli'deki istasyonda bu verilerin sıfır olarak açıklanması, 'acaba Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ereğli'deki hava kalitesi verilerine müdahale mi ediyor' sorusunu akıllara getirdi.


Editör: TE Bilisim