Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın seçim vaatleri arasında bulunan ve geçen nisan ayında yapımına başlanan "Yaşam Park Alanı" projesi çalışmaları sürüyor.

Filyos Irmağının sedde içine alınmasıyla elde edilen alanda yapılan düzenlemeler kendini göstermeye başladı. Projede şu ana kadar Köprübaşı mevkiinden yapay gölet alanına kadar yapılan yol düzenlemesinin ardından, bisiklet parkuru ve yürüyüş yolları oluşturuldu, kameriyeler yerleştirildi, çocuk oyun parkı kuruldu.

Proje kapsamında alanın bir bölümüne sentetik futbol sahası, basketbol sahası, piknik yerleri, mesire alanı, 100 araçlık bir otopark, değişik mobilyalardan piramit, seyir terasları yapılacak. Projenin içerisinde yer alan Çaycuma minia içinde, tarihi köprü, öğretmenevi, eski cezaevi, Filyos kalesi gibi kent tarihinde yer tutan yapıların maketleri. Aynı zamanda hazırlanacak büyük bir meydanın ortasında süs havuzu, plaj futbolu ve plaj voleybolu sahaları, Midilli çiftliği, BMX bisiklet parkuru, botanik bahçe ve mini golf sahası da olacak. Yapılacak tesisler arasında doğal göletin ortasından geçecek şekilde bir köprü yine göletin başlangıç kısmında amfi tiyatro da yer alacak.  Projenin tamamlanmasıyla bu alan bölgenin cazibe merkezi olacak. 

TÜM BÖLGEYE HİZMET VERECEK 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yaptığı açıklamasında, "Çaycuma bölgenin cazibe merkezi haline geliyor. Ekiplerimiz Filyos Irmağının kenarında hummalı bir çalışma ile kente yeniş bir yaşam alanı kazandırıyor.

Çoklu fonksiyonlarıyla Çaycuma'ya çok şey katacak olan yaşam alanı tamamlandığında, tüm bölgeye hizmet verecek. İnsanlarımız burada günün stresini üzerinden atabileceği gibi, misafirlerini de ağırlayabilecekler. Herkesin birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri çeşitli aktivite alanları üretiyoruz. İnsanlar huzur içinde dinlenir, eğlenirken, kentin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan objelerle yöre hakkında da bilgiye sahip olacak. Bu sıcakta hummalı şekilde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilisim