Çaycuma Belediyesinin Akmercan'la yürüttüğü uyumlu çalışma sonucunda, son dört yılda doğalgaza kavuşan Çaycuma'da ev yangınlarının azaldığı ortaya çıktı. İlçede 2015'de 21, 2016'da 20 ve 2017'de 15 mesken yangını meydana gelirken, bu yangınların büyük çoğunluğu da henüz doğalgazın ulaşmadığı kırsal kesimde yaşandı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma'nın doğalgaz konusunda bölgede rekor kırdığını belirterek, "İlçenin yüzde 95'ine ulaşan doğalgazın, vatandaşlarımıza daha güvenlikli ve konforlu bir hayat sunduğu çok açık şekilde görülüyor" dedi.

TOPLAM 260 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Yedi itfaiye aracı ve otuz bir personelle görev yapan Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Buna göre itfaiye 2017 yılı içinde 15 ev, 2 işyeri, 12 araç, 2 orman, 10 baca, 12 trafo ve pano, 2 LPG ve doğalgaz, 135 anız, çöp, ot ve benzeri yangınıyla birlikte 33 trafik kazası ve kurtarılan yaralı, 8 intihar vakası, 28 hayvan kurtarma ve 1 patlama olmak üzere toplam 260 olaya müdahale etti. 2017 yılı istatistiki verilerine göre Çaycuma'da, katı yakıt tüketiminden doğalgaza geçilmesiyle mesken yangını olaylarında diğer yıllara göre düşüş olduğu tespit edildi. İlçede, 2015'de 21, 2016'da 20 ve 2017'de ise 15 ev yangını meydana geldi. Bu ev yangınlarının büyük çoğunluğunun ise köylerde olduğu tespit edildi.

DOĞALGAZ DAHA GÜVENLİKLİ VE KONFORLU BİR HAYAT SUNUYOR

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ilçenin doğalgaz dönüşümünü çok hızlı ve etkin bir şekilde yaparak havası tertemiz bir Çaycuma yarattıklarını belirterek, "Doğalgaz konusunda Çaycuma bölgede rekor kırdı. Çaycuma'nın yüzde 95'ine doğalgaz ulaştırmış durumdayız. Kalan yüzde 5'lik kısım ise yeni imara açılan bölgelerden oluşuyor. Umuyorum kısa sürede onlar da tamamlanacak. İtfaiye Müdürlüğümüz 2017 yılı içinde yaptığı çalışmalarla ilgili rakamları ulaştırdı. Memnuniyetle gördüm ki, doğalgaz, kirli hava gibi ev yangınlarına da son vermiş. Doğalgazın, vatandaşlarımıza daha güvenlikli ve konforlu bir hayat sunduğu çok açık şekilde görülüyor. Akmercan'la son derece uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bunun sonuçları da ilçemize kaliteli hizmet olarak yansıyor. Ben başarılı çalışmalarından dolayı İtfaiye Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, belediyemizle son derece uyumlu bir çalışma yürüten Akmercan yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim