Çaycuma'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, 20 Temmuz 1944'de ilçe ilan edilmesinin 74. yılı kentte çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Toplam 4 gün sürecek etkinliklere Hindistan, Makedonya, Bulgaristan ve Gürcistan'dan halkoyunları ekibi katılacak. Yerel sanatçılar Mevlüt Toplu, Baki Kalaycı, Hayati Yüzlü ve Ayşe Kılıç'ın yanı sıra Çaycuma Marşı'nı besteleyen Grup Maske ve ünlü sanatçı Mithat Körler sahne de alacak. Yazar Doğu Karaoğuz'un Çaycuma Belediyesi Yayınları arasında yeni çıkan "Efsane Madenci Süleyman Sırrı" adlı kitabını da imzalayacağı etkinliklerde Çaycuma Belediyesinin İmar Kanunu'nun 18. maddesine dayalı olarak yaptığı uygulamalar sonucunda hak sahibi olan vatandaşlara tapuları da verilecek. 19 Temmuz Perşembe günü yabancı grupların halkoyunları gösterileriyle başlayacak olan etkinlikler, 22 Temmuz Pazar günü Perşembe beldesinde yapılacak gösterilerle sona erilecek. Etkinliklerin açılış töreni ve kortej yürüyüşü Çaycuma'nın ilçe ilan edildiği gün olan 20 Temmuz Cuma günü yapılacak.

 

MODERN ÇAYCUMA'NIN YOLU AÇILDI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Çaycuma 20 Temmuz 1944 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen bir kanunla ilçe oldu. Bu karar bugünkü modern Çaycuma'nın ortaya çıkmasını sağlayan en önemli adımlardan biriydi. Aradan geçen 74 yılda Allah vergisi doğal güzelliklere sahip Çaycuma iyice gelişti ve bir sanayi şehri haline dönüştü. Son dönemde yaptığımız düzenlemelerle yaşam standardı son derece yüksek bir kent haline geldi. Biz bu önemli günü bir dizi etkinlikle kutlayacağız. 4 gün boyunca ilçemizde çeşitli gösteriler, konserler, kitap imza günü yaparak, vatandaşlarımıza hoşça vakit geçirecekleri aktiviteler sunacağız" dedi.

 

GURBETÇİ VATANDAŞLARIMIZ GÜZEL ANILARLA AYRILACAK

Yaz aylarında yurtdışında çalışan pek çok vatandaşın tatil amaçlı olarak Çaycuma'ya geldiğini söyleyen Kantarcı, "Gurbetçi vatandaşlarımızın sıla hasretini dindirmeye çalıştığı bu aylarda, onların da hatıralarında güzel izler kalacağını, onlar için ayrı bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyoruz. Gelenekselleştireceğimiz bu etkinlikleri, ileride çok daha büyük gurbetçi buluşmalarına dönüştüreceğiz. Dünyanın her yerinde yüreği atan büyük Çaycuma ailesi olarak birbirimize daha çok kenetleneceğimiz,  Çaycumalı olmanın sevinicini daha fazla duyumsayacağımız bugünlere tüm halkımızı davet ediyorum" diyerek tamamladı.

 

Etkinlik Programı Şöyle:

 

19.07.2018 PEŞEMBE

19.00:             Zonguldak Yöresi Yabancı Ekiplerin Halkoyunları Gösterisi

21.00:             Yerel Sanatçılar Konseri

                         Yer: Cumhuriyet Meydanı

20.07.2018    CUMA

14.00               Açılış töreni

                         Kortej Yürüyüşü

15.30               İmza Günü

                         Doğu Karaoğuz

                         Yer: Öğretmenevi Önü

19.00:             Yabancı Ekiplerin Halkoyunları Gösterisi (Cumhuriyet Meydanı)

21.00:             Grup Maske

                         Yer: Cumhuriyet Meydanı

21.07.2018 CUMARTESİ

18.00:             Tapu Dağıtım Töreni

19.00:             Yabancı Ekiplerin Halkoyunları Gösterisi (Cumhuriyet Meydanı)

21.00:             Mithat Körler Konseri

                         Yer: Cumhuriyet Meydanı

22.07.2018 PAZAR

18.00               Yabancı Ekiplerin Halkoyunları Gösterisi

                         Yer: Perşembe Beldesi

 

Not: Etkinliklere Hindistan, Gürcistan, Makedonya ve Bulgaristan'dan ekipler katılarak gösteri yapacaktır

Editör: TE Bilisim