Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı Beldesi'nde yapılması planlanan termik santrale tepki göstermek amacıyla, Çatalağzı Çevre Koruma Derneği tarafından pazar yerinde "Hayır" standı açıldı.

Çatalağzı'nın Ömerağzı mevkiine yapılması planlanan termik santral için stant açılarak Cumhurbaşkanlığı CİMER sistemine gönderilmek üzere hazırlanan, belde de 7 adet termik santral ünitesinin bulunduğu, bölgede kurulu olan gücün 3090 MW olduğu, termik santrallerin küllerinden ve zehirli gazlardan, gürültüden ve kamyon trafiğinden halkın çok tepkili olduğu, mevcut santraller kendilerini revize edilememişken yeni santral yapımı için ÇED onaylarının verildiği ibarelerinin yazılı olduğu dilekçeler vatandaşlara okutuldu ve ardından imzalatıldı.

"Bizlerin ve çocuklarımızın yaşam hakkı yok mu?" sözlerine yer verilen dilekçede; " Bu kadar küçük alana bu kadar çok santral yapılır mı? Derdimizi dinleyecek halimizden anlayacak hiç kimse yok mu? Anyasanın 56.maddesi "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir" demektir. Bizler bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?" denildi. 

Editör: TE Bilisim