Çatalağzı’ndan Birinci mektupta mevcut belediye başkanı Adnan Akgün ve CHP’nin belediye başkan adayı Adnan Akgün’ün “terk edilen değil. Tercih edilen Çatalağzı için geliyoruz” sloganını eleştirmiş ve 5 yılda neleri yapıp yapamadığını sıralamıştır. Mektubun yayınlandığı gün yeni bir seçim kitapçığı çıkaran Akgün, 5 yılda yaptırdığı duvar ve merdivenlerin, bir de bazı yol tamirlerinin fotoğrafını bastırmış, belediyenin parası olmadığı için daha fazlasını yapamadığını söyleyerek savunma yapıyor. Hala çok borcumuz var diyor. 
Para konusunda rakamlar vermemiş ama personelin maaş ve ikramiyelerini zamanında ödeyemediğini halk biliyor. Eğer belediyenin maddi imkanları yok ve hala çok büyük borcu varsa Adnan Akgün yeni projeler için nasıl vaadde bulunabiliyor? Yeni projeleri cebinden mi yaptıracak? Boşu boşuna söz verip belde halkını kandırmasın. Gerçi inananların sayısı da çok az! Dolayısıyla Adnan Bey’imiz 2014’te aldığı oyu göremeyecek!
İller Bankası’nın yaptırdığı altyapıdan bahsederken, 65 senelik altyapıyı yeniledik diyor. Bunu okuyanlar, altyapıyı sanki belediye yapmış gibi anlıyor. Ayrıca CHP’li rahmetli Belediye Başkanı Okan Surat’ta mezarında ters dönmüştür. Neden diyecek olursanız, son alt yapı çalışmaları rahmetli Okan Surat zamanında yapılmıştır. 
Yine bu bağlamda Devlet Demir Yollarının yaptırdığı üst geçitlere sahip çıkmamasına, biz yaptırdık dememesine ise halk inanamadı. Aslında yazacak çok detay var ama biz mektubumuzu bağlayalım:
Ben sermayenin değil, halkın adamıyım diyor. Birkaç paralı esnafın dışında hiçbir esnafın yanına uğramayan arabayla geçerken tanıdığı kişilere “dıt” yapmaktan başka bir yaklaşımı olmayan Adnan Akgün’ün, halkın adayıyım demesi ise uçuk bir ifadedir.
**
Gelelim AKP adayı Erdun Gürsel’e!
Hakkında yolsuzlukla ilgili iddialar olan AKP adayının, halkta pek karşılığı yok. Seçimleri kazanması olası görünmüyor. Hakkında merdiven altı ve tarihi geçmiş ürünleri marketinde sattığımı bebeler bile biliyor. Hele sahte deterjan sattığı mahalle komşusunu bir dinleseniz, bin ah işitirsiniz.
Geçen cumartesi günü kocaman (lafın gelişi) milletvekili yanına gelmiş, Çatalağzı ‘nı geziyorlar, halktan ve esnaftan oy istiyorlar.
Toplam 35-40 kişi var ancak yarısı Kilimli’den gelmiş, bir kaçı da sivil polis. Yani Ersun Gürsel milletvekilinin katıldığı bir organizasyonu bile düzenleyememiş. Kendisine sorarsanız spontane, yani aniden gelişmiş bir ziyaret. Bunu külahımıza anlat. Orta statüde bir insan bile, böyle bir durumda 100 kişiyle toplar. Tabi halkta bir karşılığı varsa!
ÇATES’in eski misafirhanesine 30 genci yemek ve iş vaadiyle toplamak kolay. Haberimiz olsa biz bile giderdik. Çünkü beleş yemek var!
**
Çatalağzı’nda MHP’nin bir adayı var ki, keşke başka bir partiden ortaya çıksaydı. İnanın yüzde 100 seçilirdi. Yavuz Palabaş hem eğitimli hem efendi, hem güler yüzlü ve sevimli hem de dürüst. Anlayacağınız diğer adaylardan çok farklı. Ayrıca Çatalağzı ile ilgili önemli proje ve görüşleri var. Bunları halka anlatırken, diğer taraftan onlarında sorunlarını dinliyor
Geçen Pazar günü CHP adayı Adnan Akgün 40 arabayla hem merkez hem de Cumayanı mahallesinde ziyaretlerde bulundu. Onun arkasından Yavuz Palabaş’ın konvoyu kalktı. Başlangıçta 80 araba olan konvoy, dönüşte 100 arabadan fazlaydı. Hem de arabaların içi neredeyse dolu. Bu bağlamda sosyal medyadaki bir yarıştan da söz edelim. Sosyal medyada yapılan anketlerde Adnan Akgün’e ve Ersun Gürsel’ e çok fark atıyor.
Şimdi diyeceksiniz ki bütün bunlar ölçü değil. Bizde bunun ölçü olmadığının farkındayız ama mevcut durumu değerlendirdiğimizde, gerçek halk çocuğu olan Yavuz Palabaş’ın ipi göğüslemesini önemsiyoruz. Çatalağzı halkı da Palabaş’a inanıyor. CHP adayı Adnan Akgün ve yanında bulunan bir iki isim bu durumun farkında. Çünkü sosyal medyadaki ve Pazar günü Cumayanı’ndaki seçim çalışmaları sinirlerini bozmuş. Bu kızgınlıklarını yakın çevrelerine ifade ediyorlar.
**
Şimdilik Çatalağzı’ndan seçim haberleri böyle. Vakit olursa üçüncü bir mektupla son 10 gündeki gelişmeleri de bildiririz. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nin ülkemize ve Zonguldak’a hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle…

Editör: TE Bilisim