CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ş, Sertan Ocakçı, gönderdiği yazılı açıklamasında kent meydanı konusuna değindi. İlçenin yer altı otoparkıyla birlikte bir kent meclisine sahip olması için CHP'li Belediye Meclis üyeleri  ile birlikte karar verdiklerini belirten Ocakçı,  "Fakat bir gün ilçemizde yapılmasını istediğimiz ve planladığımız Kent Meydanı ve Yer altı katlı otopark alanı üzerinde hiç kimseye sormadan, Ereğli'mizin sahip olduğu alanımız üzerinde kendi tasarrufları için birileri emirler ve kararlar vermeye başladı." Vurgusunu yaptı. Ocakçı;  "Kente dair karar verme süreçleri modern kentlerin olmazsa olmazıdır. Belediye Meclisinin üzerine konuşamadığı, yorum yapamadığı bu kadar önemli bir konuyu bir anda Ereğli Belediyesi Meclisine kimsenin diretemeyeceği ve Kdz. Ereğli'nin öz malı olan Kent Meydanı ve katlı otopark alanı üzerinde söz sahibinin sadece Kdz. Ereğli halkının olması gerektiğini hatırlatmıştık." Dedi. Kent Meydanı için hazırlanan ve belediye meclisinden onaylanarak geçen projeye daha sonra cami yapılmasıyla ilgili değişim talebine karşı  "Camiye karşı değiliz, caminin yeri yanlış" yorumları yapılmıştı.  CHP ilçe Başkanı Ocakçı, açıklamasının hiçbir yerinde "cami" konusundan açıkça söz etmedi. 

Ocakçı'nın görüşleri şöyle:

YÖNETMELİĞE AYKIRI

Kdz. Ereğli belediyesini yönetenleri ve bu kararlara imza atıp Kdz. Ereğli halkının elinden Kent Meydanı'nı almaya çalışanlara yapmaya çalıştıkları bu uygulamanın bu kente şehircilik anlamında adeta bir ihanet olduğunu, Şehircilik anlamında Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğine aykırı olduğunu, Kentsel, Sosyal donatı ve altyapı sistemine ilişkin planlama ihtiyaçlarının doğru çözümlenmesi gerektiğini, Mecliste onaylanan plan değişikliğinin bölge şartlarına, planlama ilke ve esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı anlatmış olmamıza rağmen her türlü şehircilik ilkeleri yok sayılıp oldu-bittiye getirilmeye çalışılmıştır.  

KONU MAHKEMEYE TAŞINDI

Kdz. Ereğli halkımızın sahip olduğu kent meydanı ve yer altı katlı otoparkına sahip çıkabilmesi ve Kdz. Ereğli'ye yapılacak hatalı planlama ile telafisi olmayan yapılaşmanın önüne geçebilmek ve Kdz. Ereğli'nin geleceğine sahip çıkabilmek için yapılan bu keyfi uygulamayı ve kararı mahkemeye taşıdık. Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi'nin 06/10/2016 tarih ve 2016-12/154 sayılı kararının 2 numaralı maddesinin iptali istemi ile T.C. Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanlığı'na dava açtık. Kent Meydanı alanımızın üzerinde herhangi bir yapı olmaması için, kentin sahip olduğu alanların hükmünün kent halkının olması için, birilerinin Kdz. Ereğli öz varlıkları üzerinde keyif-i hüküm sürmesini engellemek için, Kent yönetmeninin kent'i ve kenti oluşturtan alanların doğru yönetimi olduğunu anlaması ve öğrenmesi için ve Kdz. Ereği'nin geleceği söz konusu olduğu için mahkeme sürecinde Kdz. Ereğli'mizi savunduk.  

BİLİRKİŞİ RAPOR VERDİ

Mahkeme süresinde Kdz. Ereğli kent meydanı ve yer altı katlı otopark alanına gelen ve incelemelerde bulunan mahkeme bilirkişilerinin ilk raporu bizim şehircilik itirazımız lehinde gelmiştir. Kdz. Ereğli belediyesinin ilk bilirkişi raporuna itirazı sonrasında tekrar farklı bilirkişiler tarafından incelenen ilgili konu 2. Bilirkişi raporundan da "Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi'nin 06/10/2016 tarih ve 2016-12/154 sayılı 2 nolu kararıyla onaylanan plan değişikliği işleminin bölge şartlarına, planlama ilke ve esaslarına ile kamu yararına uygun olmadığı, görüş ve kanaatinde" olarak mahkeme başkanlığına sunulmuştur.  

İMAR PLANI HUKUKİ OLARAK KORUNDU

Buradan görülmelidir ki, Kdz. Ereğli CHP İlçe Başkanlığımız ve CHP Kdz. Ereği Belediye Meclis üyelerimiz üzerilerine düşen sorumluluğu alarak; Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli'de şehir mimarisi ve kent konusunda uzmanlıkları ile  yasal süreçleri tamamlayarak  Kdz. Ereğli'mize yakışan Kent Meydanı ve yer altı katlı otopark alanının imar planlarında ki yerinin korunmasını hukuki olarak sağlamış bulunmaktadır.  

SON SÖZ MAHKEMENİN

Mahkemenin vermiş olduğu; Kdz. Ereğli'mizin "hukuka aykırılığı açık dava konuşu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden 2577 sayılı kanunun27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir" Hükmü ile haklılığımız mahkemece de onaylanmış olup bu karar Kdz. Ereğli'mize ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun.

Editör: TE Bilisim