Ereğli Belediye Meclisi Ocak ayı 2. Oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında AKM’de yapıldı.

Gündemde bulunan maddelerin görüşüldüğü toplantıya, AK Parti grubundan Hasan Pınarcık, CHP grubundan Nur Oğuz, Fehmi Karaarslan, Osman Yavuz ve Serkan Yalçın mazeretleri nedeniyle katılmadı.

UYSAL: CAMİYE KARŞI OLMAMAK BAŞKA ŞEY, İSTEMEK BAŞKA ŞEY..

Gündem maddeleri arasında yer alan ve dünkü oturumda görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edilen ‘Kent Meydanı, Yeraltı otoparkı ve İbadet Alanı imar planı değişikliğinin görüşülmesi’ maddesinde söz hakkı isteyen CHP Grup sözcüsü Sertan Ocakçı, komisyonda olduğu gibi oylamada da imar planı değişikliğine karşı çıktıklarını açıkladı.

Kent Meydanına cami yapılmasına çeşitli gerekçelerle karşı çıkan CHP grubunun eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “ ‘Biz camiye karşı değiliz’ diyorsunuz.  Karşı olmamak başka bir şey, istemek başka bir şey. Bizim başından beri tarafımız belli, Kent Meydanına cami yapmak istiyoruz” dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren ilçenin ihtiyaçlarını tespit edip çözümler ürettiklerini söyleyen Başkan Uysal, Ereğli’nin gelecek yıllarını düşünerek Kent Maydanı, Katlı otopark ve Cami yapacaklarını belirterek; “Sorunların üzerine ciddiyetle giderek bugün çarşıyı selden kurtardık, Ereğli’yi çöplükten kurtardık. Göreve geldiğim günden itibaren bu proje için çalışıyorum. Sizde biliyorsunuz ki, arsa takas sürecinin bitmesi, üzerindeki projenin devam etmesi ve sizlerinde cami alanı olarak itiraz etmeniz nedeniyle bugünlere geldik. Bir cümleniz çok dikkatimi çekti. ‘Biz camiye karşı değiliz’ diyorsunuz. Yalnız karşı olmamak başka bir şey, istemek başka bir şey. Bizler ilçemizin yarınlarını düşündüğümüz için başından beri arkadaşlarımızla birlikte tarafımız belli. Kent Meydanı ve Katlı otoparkın üzerine imarda ibadet alanı olarak ayırdığımız bölgeye cami yapmak istiyoruz. Bu alana cami şehrimizin yarınları için bir ihtiyaç. Sizlerinde bildiği gibi çarşı bölgesinde 3 camimiz var, İskele, İsmail Ağa ve Ali Molla. 1825 ve 1835’lerde yapılmış. Artık merkez nüfusu ve günlük gelen ziyaretçiler ile bu camiye ihtiyacımız vardır. İnşallah bunuda yapacağız” dedi.

Yapılan oylama sonucunda, CHP grubunun red oyuna karşılık AK Parti grubunun Evet oyu ile Kent Meydanı, Yeraltı otoparkı ve İbadet Alanı imar planı değişikliği 10 oya karşılık 17 oyla kabul edildi.

Gündemdeki diğer maddelerde görüşülerek karara bağlandı ve Ocak ayı meclis toplantısı sona erdi.

Editör: TE Bilisim