Mobilya ve İnşaat Odası Başkanı Hikmet Hacıabdurrahmanoğlu;"Seçimlerin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Tabii ki bu seçimlerin beklentileri de vardı, sıkıntılar da vardı.  Türkiye'nin bir dar zamandan, bir dar dönemden geçtiği malum. Dünya konjektörün de ülkeler arası manipülasyonlarda taraflar, dengeler çok farklı kutuplara çekiliyor. Hem iç siyaset hem dış siyaset de zor günler bizi bekliyor ama hükümetimize güvenimiz bizim tamdır. Yeni seçilen başkanlık sistemindeki yeni yönetim şeklimiz de işlerimiz daha hızlı yürüyecek. Bekleme olmayacak kanaatindeyim. Bu dönemde beklentilerimiz dünya ülkeleri arasında Türkiye'ye karşı alınan bir tavır var. Bu süreç zaten evvelden beri vardı. Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptığı oyunları çok üzücü ve çok çirkin buluyorum. Çünkü güçlenen bir Türkiye'yi dünya ekonomisinde onların ekmeğini eline alacak şekilde büyüyen bir Türkiye'yi tabii ki kabullenmek istemiyorlar. Ak parti Hükümetimizin 15-16 yıllık süreç içerisinde yaptığı büyük projeler var. Türkiye'ye getirisi olduğu kadar Uluslararası Ülkelerde diğer ülkelere de getirisi var. Tabii ki bunları istemedikleri için bizim üzerimize her türlü oyunları oynayacaklardır oynamalarında normaldir.

Çünkü dünya çıkar Dünya'sıdır.

Ama biz hükümetimize güveniyoruz. Allah'ın izniyle biz birlik beraberlik dirlik içerisinde olduğumuz müddetçe bunları aşacağız. Şu anda yaz sezonu muzu geçiriyoruz. İşlerde genellikle durgunluk var. Bu durgunluğu şuna bağlıyorum. İnsanlar dövizdeki ve altındaki yükselişin endişesi ile hareket ediyor. Aslında insanlarımızda parasal sıkıntısı azda olsa var. Olanı da parasını dövize yatırıyor. Piyasadaki para çekildi. Hareket gören para sıkıntıda. Ama hükümetimiz açıkladığı 100 günlük planda inşaat sektörü, emlak sektörü konut sektörünün önünü açacak KOBİ desteklerini inşallah devreye sokacak. Yeni yapılan acil projelerin önünü açacak. Bunlar Türkiye'nin gündeminde olan şeyler harekete geçtiği zaman istihdamı da biraz ortadan çözdüğümüz zaman biraz sıkıntılar olur, bu sıkıntılar sadece bizde değil. Dünyanın bütün ülkelerinde bu sıkıntılar var.

Bizim karamsarlığa kapılmamıza gerek yok. Düzelecek diyorum. Bu günlerde geçecek, iyi günlere kavuşacağız. İnsanlarımız birbirlerine güvensin, yöneticilerinden güvensin, memleketine sahip çıksınlar, bunları yaparken de yan gelip yatmasınlar.

İşin parası az mış çok muş bakmaktan ziyade işsiz kalmaktan endişe edelim. Bulduğumuz işe sahip çıkalım. Çoluk çocuğumuz da, yeni nesilimize ülke ekonomisine katkıda yapabiliriz. Meslekte saygı yollarını arayalım. İnsanlar kolay yoldan para kazanmayayım değil çalışarak alın teriyle para kazanmayı tercih etsinler. Çalışan insanın hiçbir zaman darda ve sıkıntıda olacağına inanmıyorum ben. Yeter ki içlerinde çalışma azmi hiç eksilmesin. Süreç içerisinde zaten mevcut hükümetimiz zaman zaman sıkıntılı anlarda süspansiyon ettiği yerleri var. 1000 tl Bayram ikramiyelerini verdi. Küçükte olsa emekliye nefes aldırdık. Tabi şu anda kurban bayramı yaklaşıyor arkasından okullar açılacak. Kış yakacak odun falan okullara şimdikten sonra masraflar olacak. Biraz dar zamana doğru gidiyoruz. Herkes hesabını kitabını doğru yaparsa sorunsuz atlatmış oluruz. Herkes bütçesine göre davranacak.  O zaman sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İyi günler gelecek kanaatindeyim. Sabırlı olalım, ümitli olalım ama asla karamsarlığa düşmeyelim."

Editör: TE Bilisim