AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, mahalle gezilerinde karşılaştıkları durumlara dikkat çekerek tepki gösterdi. Alttemeşarlık bölgesinde esnaf ve hasta ziyaretlerinde bulunduklarına dikkat çeken AK Partili Çağlayan, yollarda oluşan çukurları, okul çağında ve eli kalem tutması gereken çocukların ellerinde çimentolar ile yolu doldurmaya çalıştıklarına şaşkınlıkla şahit olduklarını belirtti. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in sürekli olarak eğitimci olduğu vurgusu yaptığına dikkat çeken Başkan Çağlayan, "Her platformda eğitimciyim diyen belediye başkanı eğitim cağındaki çocukların bu fotoğrafı karşısında neler düşüneceğini, neler düşündüğünü, yüzünün kızarıp kızarmadığını halkımız merak etmektedir. Eğitimciyim söylemi üzerinden yürümekle hava atmakla olmuyor" bu durum eğitimcilerimizi de üzmektedir. Çocuklarımızın okula gidip gelip kitap okuması defterde ödev yapması ve sonrasında ise mahallesindeki çocuk parklarında oynaması belki düşüp yaralanması, arkadaşlarıyla eğlenmesi ve mahalle sokak ortamını yaşaması için çalışması gereken başkan maalesef kendi oyunda oynaşta olduğu için çocuklar çalışıyor.


"BAŞKAN OYUNDA OYNASTA, ÇOCUKLAR İŞTE "
Karşılaştıkları manzaraya şaşkınlıkla şahit olduklarının altını çizen ve çocukların beceriksiz belediyecilik sebebiyle şimdiden inşaatlar hakkında bilgi, birikim sahibi olduklarının altını çizen Başkan Çağlayan, "Dün mahallelerde vatandaşları ve esnaflarımızı ziyaretimiz sırasında karşılaştığımız görüntüler bizleri şoka uğrattı. Elinde kitap olması, okula gitmesi gerekirken mahalle sorunları ile ilgilenen küçük kardeşimizin görüntüsü yürekleri sızlatmış, şehrin ne duruma geldiğini gözler önüne sermiştir. Elinde çimento poşeti ile yoldaki çukurları kapatmaya çalışan kardeşimizin görüntüsü yürekleri dağlamıştır. Alttemaşarlık mevkiinde esnaf ve hastalarımızı ziyarete gittiğimiz zaman karşılaştığımız manzara okul çağlarında olan bir kardeşimiz belediyenin yokluğundan, beceriksizliğinden ve iş bilmezliğinden sebep kendi başının çaresine bakma yoluna gitmiş ve gerçekler gözler önüne serilmiştir. Her platformda eğitimciyim diyen belediye başkanı bu fotoğraf karşısında neler düşündüğünü, ne gibi çalışmalar yapacağını halkımız merak etmektedir. Eğitimciyim söylemi üzerinden yürümekle hava atmakla olmuyor. Eğitim çağındaki çocuklar için sosyal alanlar projelendirilmesi gerekirken maalesef ki çocuklarımız yollardaki çukurları kapatmakla meşgul oluyorlar. Çocuklarımız okullarda, sosyal alanlarda gelişimlerini sağlamalarını gerekirken ne yazık ki belediyemiz ve çukurları sayesinde inşaat alanında şimdiden bilgi, birikim ve tecrübe sahibi oluyorlar. Çocuklarımızın okula gidip gelip kitap okuması defter de ödev yapması ve sonrasında ise mahallesindeki çocuk parklarında oynaması belki düşüp yaralanması arkadaşlarıyla eğlenmesi ve mahalle sokak ortamını yaşaması için çalışması gereken başkan maalesef kendi oyunda oynaşta olduğu için çocuklar çalışıyor." dedi.


"YOLA AKAN KANALİZASYON ŞELALESİ PROJESİ"
Başkan Akdemir'in sokağa akan kanalizasyona rağmen Belediye Başkanları Birliği tarafından verilen ödüle anlam veremediklerini ifade eden Çağlayan, "Bu manzaradan daha sonra ise bir çok manzara ile karşılaştık. Şunu söylemek istiyorum ki Sayın Muharrem Akdemir Belediye Başkanları Birliğinden ödül aldığı projeyi bulduk ve inceledik. Bu projeyi de yakında Zonguldak halkı ile paylaşacağız. Ancak yine bu ara Zonguldak'ta revaçta olan projelerden biri ise yollara akan kanalizasyon şelalesi projesidir. Bazı yerel medya kaynaklarında görüldüğü üzere halk sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olacak şekilde lağım giderleri sokaklara akmaktadır. Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir'in aldığı ödül ile birlikte bu rezaleti denetlenmesini istiyoruz. Bu alınan ödül olsa olsa hizmetsizliğe verilmiş bir nişandır. Akdemir'de bunu gururla taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim