İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli basına kapalı devam eden toplantının ardından bir açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karaveli, Meclis Üyelerinin konu karşısında kafalarının karışık olduğunu, kendilerine bilgi verilmediğini belirterek şunları söyledi;

"Biz Özel İdare'de yapılacak işlere alınan personele asla karşı değiliz. Bir ay önce idareye teklif götürdük. Gelin bu çalışanları bir çatı altında toplayalım dedik. Valilik personeli, Gökgöl personeli, huzur evinde hastalara bakan hasta bakıcılar, çöp toplayanlar gibi nerede ne kadar eleman varsa bunları bir çatı altında toplayalım dedik. Sayı belirleme konusunda bir istişare yapmaya karar verdik. Nerede ne kadar işçi lazımsa biz meclis olarak bu konuyu kabul edeceğimizi belirtmiştik. Ancak maalesef bu konuda bizimle bir şey paylaşılmamıştır. Netice olarak Pazartesi günü vilayet makamından meclise bir teklif götürüldü. Bu teklif şirket kurulmasıyla ilgilidir. Biz de çalışan personelin mağdur edilmemesi için şirket kurulmasına onay verdik. Bu işin başka tarafını biz düşünmedik. Mecliste encümenden bir karar alınmıştır. Biz bu personelin istihdamında kullanılacak bütçeye de evet oyu verdik. Neticede önümüze liste gelmiştir. Liste konusunda çok ayrıntıyı bilmediğimiz için bir çekince oluşmuştur. Bunun neticesinde meclis üyelerinin teklifi ile genel bir görüşme açılmıştır. Bu genel görüşmenin neticesinde çıkacak karar yazılacaktır. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ile yeniden görüşeceğiz. Kararı yazıp Valilik makamına göndereceğiz."

Ardından listeye fazladan yazılan isimleri değerlendiren Karaveli şöyle devam etti;
"Bu sorunun muhatabı kimse bu soru ona sorulmalıdır. Sonuç itibariyle bu listede soy ismi Karaveli olan var mı? Bu sorunun muhatabı o kişilerdir. Akrabası mıdır, isim benzerliği midir bilemem. Eğer gerçekten böyle bir olay varsa etik değildir. Bizim görüşme açmamızın nedeni araştırmak içindir. Bu konuda listede denildiği gibi ilişkiler var mı, yok mu bize ayrıntılı bir bilgi verilmedi için bu konuda genel bir görüşme açtık ve kararımızı da yazacağız. Vali bey bu konunun değerlendirmesini yapacaktır. Genel görüşmeden kısmen verim alabildik. Meclisin son birleşim toplantısına gelmesi de bu konuda etkili olmuştur." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim