Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın şehit ailelerine verdiği ücretsiz seyahat kartı Zonguldak'ta tanınmıyor. İki gün önce Bakanlığın halk otobüsü firmasına ücretsiz kartların ücretini yatırdığı öğrenildi.

Belediye'den taşımacılık ihalesini alırken bütün sorumlulukları ve ücretsiz binişleri kabul eden halk otobüsü firmaları şehit ailelerini otobüsten indirerek rencide ettiler ve şehitlik onurunu kırdılar.

1997 yılında Şehit olan Kamil Adakoğlu'nun babası Remzi Adakoğlu, ücretsiz kartı ile Kozlu Yıldızevlerde bindiği halk otobüsünden indirildi. Şehitlik onurunun kırıldığını söyleyen  Remzi Adakoğlu, "Kozlu Yıldızevlerden halk otobüsüne bindiğimde şoföre ücretsiz seyahat etme hakkım olan kartımı gösterdim. Şoför kartımı inceledi, bunun geçerli olmadığın, şirketten ücretsiz kart çıkartmamı söyledi. Ben kartımın ülke gelenindeki tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olduğu söyledim. Şoför firmadan şehit ailelerini bindirmeme emri aldığı söylediğini" ifade etti.  

ŞEHİT ANNESİNİDE İNDİRDİLER

Zonguldak Halk otobüsü firması tarafından aynı çirkit ve onur kırıcı harekete maruz kaldığı söyleyen Şehit annesi Engin Çevik Sarıoğlu, " İş çıkışı bindiğim halk otobüsü şoförü bu kartla binemezsin diyerek beni araçtan indirmek istedi. Toplumun içinde beni rencide etti ve ben çok üzüldüm. Bize bu kartı verirken tüm toplu taşıma araçlarına binmek serbest dediler.  Şehitliği onurla ve gururla taşırken halk otobüsünde şehit ailesi olmaktan utandığını" göz yaşları içinde anlattı.  

SORUN BELEDİYE BAŞKANLARINDAN KAYNAKLANIYOR

Üyelerinin maruz kaldığı hareketle iğli açıklama yapan Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, "  Zonguldak'ta şehit ailelerini rencide etmek ara ara otobüs firmaları sahiplerinden çıkıyor. Bir hafta önce Zonguldak Halk Otobüsü 'nün Site 'ye  giden şehit annesine aynı hakaret ve davranışta bulundu. Şimdi de Kozlu Halk Otobüsü firması başladı. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ı, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü'yü  telefonla aradım ve şikayetimizi söyledim. Şehit ailelerini otobüslerdeki rencide edici davranış sonlanmazsa valimize çıkacam ve derdimizi anlatacağım.  Bu tür davranışlar zaman zaman bana da yapılıyor. Türkiye'nin tüm İllerinde çıkmayan sorun sadece Zonguldak'ta çıkıyor. Sorun Belediye Başkanlarından kaynaklanıyor. Biz bu vatan için çocuklarımızı şehit verdik ve bu davranışı hak etmiyoruz. Bu konu bizi çok üzüyor ve rencide ediyor. Şehit ailesi olmaktan otobüse binerken utanıyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verdiği ücretsiz seyahat kartı Türkiye'nin her ilinde geçiyor da Zonguldak'ta neden geçmiyor. Bizim paramızı Bakanlık firmaya ödüyor" dedi.

 

Editör: TE Bilisim