Akçakoca Belediyesi bir yandan Barajı hayata geçirirken bir yandan da barajdan İçme suyu arıtma tesisine giden isale hattında HES ile elektrik üretecek. Böylelikle projeden projeye yatırımlar artıyor.

Akçakoca Belediyesi HES ( Hidroelektrik Santrali ) ile elektrik üretim aşamasına geçiyor. Bunun için Akçakoca Barajından, İçme suyu arıtma tesisine uzanacak olan ana isale hattı üzerine iki adet mikro HES kurulacak. Böylelikle Akçakoca Belediyesi elektrik üretimi yapmış olacak. Fizibilite çalışması yapılan HES projesinin yanı sıra, yeni dönem için de yeri pazaryeri çatısına kurulacak yenilebilinir enerji sistemleri ve güneş enerjisi panelleri ile de elektrik üretim ağı genişletilecek.

HES sistemi ile yaklaşık 2 milyon kilowat saat elektrik üretimi olacağını vurgulayan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici proje hakkında şu bilgileri verdi

" Akçakoca Belediyesi olarak yakın zamanda önemli bir işi hayata geçireceğiz. İçme suyu barajımızdan yeni içme suyu arıtma tesisine suyu taşıyacak olan ana isale hattımız üzerinde iki adet mikro HES kurarak kendi elektriğimizi üretmeye başlayacağız. Bütün kanuni süreçleri tamamlanmak üzere olan projemizi hayata geçtiğinde yaklaşık 2 milyon kilowatt saat elektrik üretecek olan mikro heslerimiz ekonomik anlamda da belediyemize ve ilçemize katkı sunmuş olacak. Yeni dönemde sunacağımız yeni pazar yeri projemizin çatısında da yenilenebilir enerji sistemleri ile güneş enerjisi panelleri ile kaplayarak projemizi gerçekleştirecek oradan da ciddi boyutta elektrik üreteceğiz."

Editör: TE Bilisim