Zonguldak, Bartın, Karabük illerinden Akademisyen, İş adamı, Sanayici, Bürokrat, Avukat, Eğitimci, Mimar, Mühendis, Gazeteci, Yazar, Menajer ve Yapımcı, gibi  farklı alanlardan isimlerin katılımı ile yapılan toplantı sonucu KARAELMAS PLATFORMU / KARPLAT kuruldu.

Merkezi İstanbul'da olacak Karaelmas Platformu kuruldu. Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini içine alacak olan Karaelmas Platformunda bölgenin sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda adımların atılması amaçlanıyor.

Karaelmas Platform Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, "Karaelmas Platformu üç ilimizi de içine alan Batı Karadeniz'i üretim, yatırım, işbirliği ve düşünce ekseninde somut ve doğru hedeflere daha hızlı taşımak için Platformumuzun merkezinin İstanbul'da olmasına karar verildi. Vizyoner iş adamlarının katılımlarıyla gerçekleştirdiği toplantı, bölgede ve Karaelmas camiasında şimdiden heyecan uyandırmıştır. Karaelmas Platformu, Akademi, İş Dünyası ve Sivil Toplumu içinde barındıran bir düşünce kulübü misyonu ile hareket edecektir. Hiç kuşkusuz alanında liyakat sahibi isimlerin analizleri, düşünceleri, fikirleri çerçevesi içerisinde; Platform proje üretecek. Bölgemizden, metropole göçü önleyici projeler üretmek, sanayi kolunda imalatın, çeşitlendirilmesi konularında fayda sağlayacak. Bu çerçevede somut ve doğru adımlarla üretilecek projeler sayesinde İstanbul'da, bölgemizde ve bölgemizin dışında yatırımlar yapılmasının önünü açarak, halkımıza istihdam yaratılacaktır. Karaelmas Platformu, düşüncelerin ve eylemlerin konuşulduğu bir adres olacaktır. Platformun yapacağı ve yapmayı tasarladığı projeler, profesyonel ekipler tarafından hazırlanacak bültenle, ulusal ve yerel medya üzerinden halkımıza duyurulacaktır.
Evet, bu oluşum; İstanbul ve Karaelmas camiası tarafından takdir ve heyecanla karşılandı. Bu heyecanı paylaşan Karaelmas Platformun kurucu üyeleri bölge halkının ilgisini, heyecanını ve ortak ideallerini yeni nesil ve gelecek kuşaklar için yarınlara taşıyacağını deklare etti.

Editör: TE Bilisim